TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu? - Haberler - indir.com

TikTok kullanıcılara sansür uyguluyor mu?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-10 19:04:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

ABD’li senatörün TikTok sansür iddiası kafaları karıştırdı!

Bildiğiniz üzere Amerika Birleşik Devletleri ve Çin arasında yaşanan ticari gerilim hala devam etmekte. Bu durum ister istemez teknoloji dünyasındaki bazı markaları ve uygulamaları da etkiliyor. Bildiğiniz üzere bu savaştan en zararlı çıkan Huawei olmuş ve karşılaştığı çeşitli yaptırımlar nedeniyle şirket büyük ölçüde zarar etmişti. Çinli teknoloji devi için yasaklar hala devam ederken şimdi de gözler son dönemlerin en popüler uygulamaları arasında olan TikTok’a çevrildi. Bir senatörün TikTok uygulamasının kullanıcılarına sansür uyguladığını iddia etmesi ortalığı iyice karıştırdı.

TikTok uygulamasının karanlık yüzüTikTok uygulamasının karanlık yüzü

TikTok kullanıcılarına sansür mü uyguluyor?

Senatör Macro Rubio attığı bir tweetle TikTok hakkındaki çarpıcı iddiayı ortaya koydu. Uygulamanın Amerika Birleşik Devletleri’de dahil olmak üzere bazı batı ülkelerinde de Çin komünist hükumet yönergeleri doğrultusunda içeriklere sansür uyguladığı konusunda ciddi kanıtlar olduğunu belirten Macro Rubio TikTok’un incelenmesini istediğini de açıkladı.

Yeni başlayanlar adına TikTok rehberi

Senatör Macro Rubio’nun açıklamaları gözleri TikTok’a yönelterek uygulamadan bu konu hakkında gelecek açıklamalar konusunda da büyük bir merak uyandırdı. Bunun yanı sıra Amerikalı kullanıcıların Çin’e olan tepkisinin artmasına neden olan bu açıklamanın TikTok ve ABD arasında yaşanacak yasal bir sürecin başlangıcı olabileceğini düşündürüyor.

TikTok’un kullanıcılara sansür uyguladığını dile getiren Macro Rubio, konunun yasal olarak ele alınması için Hazine Sekreteri Steven Mnuchin’e de bir talep mektubu gönderdi. Mektubunda uygulama tarafından ifade özgürlüğünün engellendiğini dile getiren Rubio, TikTok uygulamasının Çin hükümetinin politikalarını onurlandırdığını ve Amerika Birleşik Devletlerini engellediğini belirterek Mucial.ly’nin 2017 senesindeki TikTok tarafından satın alınımı hakkında detaylı inceleme için soruşturma talebinde bulundu.

Bu iddiaların içinde TikTok moderatörlerinin bazı özel konulara özellikle değinilmesini istediği “Tibet’in bağımsızlık mücadelesi ve Tinanmen Meydanı Katliamı” gibi olaylarda var.

Sansür isteyen kullanıcılar TikTok kullanmıyor!

TikTok videoları paylaşarak ayda 168 bin Dolar kazandı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan TikTok sözcüzü Reuters, Çin hükumetinin herhangi bir sansür talebi olmadığı yönünde açıklama yaptı. Amerikalı kullanıcıların bilgilerinin Amerika Birleşik Devletleri’nde saklandığını açıklayan Reuters, bu nedenden dolayı Çin’in bu konuda herhangi bir yetkisi olamayacağın da altını çizdi. Sansür isteyen kullanıcıların ise TikTok uygulamasını kullanmadığını belirten Reuters, sansür talep eden Çinli kullanıcıların sansürelere tabi olan Douyin uygulamasını kullandığını açıkladı.

 


İlgili uygulamalar
Çin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyorÇin karşıtı videolar TikTok tarafından sansürleniyor
Mark Zuckerberg’den TikTok AçıklamasıMark Zuckerberg’den TikTok Açıklaması

PAYLAŞ