Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor - Haberler - indir.com

Google sosyal medyadaki başarısızlıkları unutturmak için TikTok'un rakibini satın almaya çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-07 11:34:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bir süre sonra mobil uygulamalar arasında oldukça popüler bir hale gelen TilTok, dünya çapında ciddi bir kullanıcı kitlesine sahip. Eğence ve sosyal medya uygulaması olarak pazara giriş yapan TikTok, bazı ülkelerde kullanım yasağıyla karşılaşsa da, uzun bir süre daha popüler uygulamalar arasında yer almaya devam edecek gibi duruyor.

 Vine gibi uygulamalara benzeyen yapısıyla pazara rakipsiz bir giriş yapan TikTok ve zaman içerisinde ciddi rakipler edinen uygulama için yakın zamanda rekabetin daha da kızışacağını söyleyebiliriz. TikTok uygulamasının beklenenden daha büyük bir başarı elde ettiğini söylemez. Hal böyle olunca teknoloji devi şirketler bu alanda ilerlemek adına adım atmaya da başladı. Bugün öğrenilen bir habere göre Google’ın, TikTok’un en büyük rakibini satın almak için harekete geçtiği ortaya çıktı.

Google+ Fotoğraflar Servisi Kapanıyor!Google+ Fotoğraflar Servisi Kapanıyor!

Firework’ün peşindeki tek isim Google değil!

Google+ ile birlikte Google'ın 15 başarısız girişimi

Wall Streer Journual’ın yayınladığı habere göre, Google TikTok’un en büyük rakibi olan Firework’u satın almak için görüşmelere başladı. Kısa videoların paylaşıldığı bir platform olan FireWork’un hali hazırda ciddi bir kullanıcı sayısı bulunduğunu da belirtelim. Google+’dan sonra başarısız olan şirket bugüne kadar sağlam bir yer edinemediğinden dolayı sosyal medya tarafında pek aktif olamamıştı. Bu duruma bir çözüm getirmek isteyen Google Firework’u satın alarak sosyal medya rekabetine güçlü bir giriş yapmak istiyor.

Firewrok’le ilgili ortaya çıkan bir rapora göre uygulamanı şuan ki değeri 100 milyon dolara erişmiş durumda. Ancak şirketlerin henüz satın alma için fiyat pazarlığı yapma aşamasında olmadığı öğrenildi. bunun yanı sır Firework’un peşindeki tek şirketin de Google olmadığını belirtelim. Öğrenilen bilgilere göre Çin merkezli Weibo’da Firework’un peşinde. Bu durumun rekabeti arttırdığı bir gerçek olsa da, sarın alma konusunda önceliğin Google’da olduğunu söylemek de yanlış olmaz. Eğer iki şirket arasında anlaşma sağlanabilirse Firework ilerleyen dönemlerde Google’ın bünyesine dahil olacak.


Google+ Dahil Google’ın Başarısızlıkla Sonuçlanan 15 ProjesiGoogle+ Dahil Google’ın Başarısızlıkla Sonuçlanan 15 Projesi
Google, Google+ servisini kapatıyor mu?Google, Google+ servisini kapatıyor mu?

PAYLAŞ