TikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çekti - Haberler - indir.com

TikTok’un sahibi kazancı ile dikkat çekti

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-01 12:04:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Müzikli kısa videolar çekmek için özel olarak üretilen TikTok platformu, kullanıcılara sunulduğu andan itibaren büyük kitlelerin beğenisini kazanmayı başarıyor. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden biri olarak hizmet veren ByteDance şirketinin yılın ilk yarısında elde ettiği gelir açıklandı. TikTok'un geliştirici şirketi olan ByteDance, yılın ilk yarısında dahi beklenenden çok daha fazla gelir elde etti. Kıs sürede büyük kitleleri etkileyen, milyonlarca kişi tarafından tercih edilen ve bu sayede başarısının karşılığını da kazandıran TikTok, halen milyonlarca kişi tarafından tercih edilmektedir. 

TikTok'un sahibi beklenenden çok kazanıyor

Kısa sürede büyük kitleleri etkisi altına almayı başaran TikTok platformunun başarısı her geçen gün daha da katlanarak ilerliyor. Video paylaşım uygulaması olarak uzun bir süredir hizmet veren TikTok, dünyanın her yerinden tercih edilen ve milyonlarca kullanıcıya sahip olan bir platformdur. Uygulama halen milyonlarca kullanıcı tarafından kullanılıyor hatta büyük küçük herkes TikTok'un eğlenceli özelliklerini kullanıyor. TikTok'un sahibi olan şirket, bu yılın ilk yarısında elde ettikleri geliri açıkladı. Konu ile ilgili Reuters'a yapılan açıklamalardan elde edilen bilgilere göre, yılın ilk yarısında yani 6 aylık bir süreçte elde edilen dönemde 50-60 milyar yuan gelir elde edildi. Şirketin kazancının dolar bazında karşılığı nedir diye sorarsanız da, 7 milyar ile 8,4 milyar dolar arasında değişiklik gösteriyor. 

TikTok telefon üretecekTikTok telefon üretecek

Burada dikkat çeken ve en önemli olan noktalardan biri ise ByteDance yılın ilk yarısında zarar etmesiydi. Şitket yılın ilk aylarında zarar elde ediyor gibi görünse de Haziran ayı itibariyle kara geçiyor olması, ikinci yarı içerisinde elde ettiği gelişme ile beraber yıl sonu tahminlerinde ciddi değişiklikler yapmayı başardı gibi gözüküyor. Geçtiğimiz yıl, 2019 yılının sonlarında ortaya koyulan tahminlerin 100 milyar yuan seviyesinde olduğunu açıklayan şirket, şu an için bu tahminleri 120 yuan'a çıkardı. Geliştirici şirketin geçtiğimiz yıl içerisinde açıkladığı verilere baktığımızda ise 2018 yılının tamamında şirket 7.2 milyar dolarlık bir gelir elde etmeyi başarmıştı. Sevindirici bir haber olarak değerlendirmek gerekirse, konun ile ilgili araştırma yapan analistler, ByteDance şirketinin oyun devi Tencent’in ve hatta arama motoru Baidu’nun da en büyük rakibi olma yolunda adım adım ilerlediğini gösteriyor. 

Söz konusu bu başarılı şirket ByteDance şirketi, Temmuz ayı içerisinde 1.5 milyar, günlük ise 700 milyon aktif kullanıcı sayısına sahip olduğunu açıkladı. Şirket yılın ilk yıllarında zarar ediyor gibi gözükse de kısa bir süre sonra toparlayarak kara geçti ve başarıları ile rakiplerini geride bırakmayı başardı. Dünyanın en çok tercih edilen platformlarından biri olan TikTok, düzenlediği etiket etkinlikleri ile beraber kullanıcıları ile daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde etkileşime giriyor. Söz konusu bu etkinlik kısa süre önce düzenlenmiş olup, çevre konusunda da rakiplerine göre daha çok farkındalık kazandırmayı başardı ve aynı zamanda kullanıcıların enerji tasarrufu ve gıda israfı gibi konulara dikkatlerini çekmeyi de başardı. 

 


İlgili uygulamalar
TikTok uygulamasının karanlık yüzüTikTok uygulamasının karanlık yüzü
Tiktok’ta Çocukları Korumanın 3 AdımıTiktok’ta Çocukları Korumanın 3 Adımı
Instagram bu defa TikTok'tan esinlendiInstagram bu defa TikTok'tan esinlendi

PAYLAŞ