Facebook'tan Tiktok'a Rakip Lasso Uygulaması Geliyor - Haberler - indir.com

Facebook'tan Tiktok'a Rakip Lasso Uygulaması Geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-10-26 09:35:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya uygulaması Facebook tarafından gündem olan popüler uygulamalara yönelik rakip platformlar sunulmaya devam ediliyor. Genç kitleyi daha da çok kendine çekmeyi hedefleyen şirket şimdi ise dünya genelinde popüler olan Tiktok’a rakip olarak bir uygulama geliyor. Lasso olarak ortaya çıkan bu yeni uygulama sosyal medya devi Facebook’un yeni hamlesi olarak gelecek. Rakip platformların sunmuş olduğu özellikler ile genç kitle o yöne doğru ilerliyor. Facebook ise bu kitleyi kaybetmemek ve kendi kitlesini güncel tutmak adına yeni bir Lasso adlı uygulama geliştirdiği ortaya çıktı.

Tiktok’a Rakip Lasso Geliyor

Var olan Facebook çalışanları tarafından ortaya çıkan bilgilere göre Lasso uygulamasının çalışma sistemi popüler şarkılar söylenerek ve dans ederek video çekim işlemi gerçekleştirecek. Bu sistemi ile Tiktok uygulamasına rakip olarak gelecek bu uygulama iyi bir çıkış yakalamak hedefliyor. Özellikle genç kitlenin tercih ettiği bu uygulamalar Facebook tarafından tespit edilerek benzer bir sistem ile kendi uygulaması geliştiriliyor. Kaynaklara göre Lasso uygulaması ByteDance’nin sahip olduğu Tiktok’tan çok bir farklı olmayacak.

Facebook tasarımcısı olan Brady Voss tarafından tasarlanacak bu uygulama ekibinin başında Facebook videolarında çalışan ekip olacak. Facebook’un 2016 yılından beri Musically’e rakip olması bekleniyor ve bu yönlü geliştirmeleri sürüyordu. Piyasaya sürülecek olan Lasso uygulaması ile Tiktok benzeri uygulamalar arasında yerini alacak. Altyapısı bir süredir Facebook tarafından hazırlanan Lasso’nun nasıl bir ilgi göreceği bilinmiyor. Tiktok tarafında ise 3 aylık bir süreçte ABD üzerinde iPhone’da 5.sıraya kadar yükselmişti. Kullanım oranı %60’da 36 seviyesine inen Facebook ise ABD’nin genç kitlesinin %5’ine sahip durumda. Bakalım Facebook’un yeni Lasso uygulaması Tiktok karşısında nasıl bir performans sergileyecek göreceğiz. Uygulamanın yakın zamanda hem Android hemde iOS platformunda yayınlanması bekleniyor.





PAYLAŞ