Spotify masaüstü tasarımını güncelledi - Haberler - indir.com

Spotify masaüstü tasarımını güncelledi

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-26 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en popüler müzik kütüphanesi Spotify uygulamasının masaüstü tasarımı yenilendi ve web sürümünün tasarımında iyileştirmeler yapıldı.

Dün itibariyle kullanıcıların beğenisine sunulan Spotify’ın yeni arayüzünün eskisine göre daha akıcı bir hız kazandığını ve görsel olarak daha toplu hale geldiğini söylemek yanlış olmaz. Yenilenen tasarımla birlikte uygulama içinde gezinme de ciddi oranda iyileştirildi. Ayrıca kullanıcılara kullanım kolaylığı sunmak için oynatma listeleri, arama, radyo, podcast ve müzik kitaplıkları için yeni kontrol seçenekleri geldi.

Spotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyorSpotify yeni bir özellik üzerinde çalışıyor

Spotify arayüzü yenilendi

Spotify, ruh haline göre kullanıcılara şarkı önerisinde bulunacak

Şirket yeni arayüzde ilk bakışta göze çarpan değişiklikler yapmasa da yeni tasarımın kullanımı kolaylaştırdığını söyleyebiliriz. Yeni tasarımla birlikte şirket uygulamadaki dağınık halde olan menü ve seçenekleri farklı sayfalara dağıtmış oldu. Beğenilen ŞarkılarHaftalık KeşifGünlük Miks ve Yeni Müzik Radarı gibi sayfalar Kitaplık sekmesine taşındı. Ayrıca bu pencereye müzikleri filtreleyerek arama özelliği de eklendi.

Yeni tasarımda daha çok çalma listelerine yoğunlaşan şirket, liste oluşturma butonu için yerleşik bir arama çubuğu ekledi ve parçaların listelere daha hızlı eklenebileceği sürükle bırak özelliğini yayımladı. Ayrıca listelere fotoğraf yükleme ve açıklama yazma gibi ek seçenekler de geldi.

Yenilenen tasarımı kullanıcılarına resmi sayfasından yayımladığı bir blog gönderisiyle duyuran şirket bugüne dek herkesin farkında olduğu ama daha önce hiç sözünü etmediği bir konu hakkında da itirafta bulundu. Yoğunluklu olarak mobil sürümle ilgilendiklerini itiraf eden şirket masaüstü versiyonu için şimdiye kadar yeterince odaklanmadıklarını; “Spotify’da her zaman mümkün olan en iyi deneyimi sunmanın yollarını arıyoruz. Böylece dinleyicilerimiz sürekli olarak yeni müzik ve podcast programları keşfediyor. Bunun için görünüm ve işlevsellik konusuna önem gösteriyoruz. Sürekli olarak yeni özellikleri test ediyor, geliştiriyor ve piyasaya sürüyoruz. Yeni cihazlar için optimize ediyor ve içerik tekliflerimizi genişletmeyi hedefliyoruz. Fakat tüm bunlarla uğraşırken masaüstü uygulama deneyimimizin yeterince ilerlemediğini ve artık bir değişim zamanı geldiğini hissettik.” İfadeleriyle açıkladı.

Uzun bir sürenin ardından masaüstü ve web sürümü için yeni bir güncelleme yayımlayan şirket bundan sonra uygulamanın bu versiyonlarıyla daha çok ilgileneceğinin de ipucunu vermiş oldu. Şirket resmi açıklamasında yeni arayüzün tüm dünyada kullanıma sunulacağını açıkladı.


İlgili uygulamalar
Spotify, sanatçılara nasıl ödeme yapıyor?Spotify, sanatçılara nasıl ödeme yapıyor?
Bu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli olduBu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli oldu

PAYLAŞ