Bu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli oldu - Haberler - indir.com

Bu ay Spotify'a eklenecek özellikler belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-23 10:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Merkezi İsveç olan dijital müzik akış devi Spotify, bu ay içerisinde Android ve iOS uygulamalarına eklenecek olan yeni bir özelliğin duyurusunu yaptı. Uygulamaya eklenecek olan bu yeni özellikler arasında üç aya kadar çalam geçmişini gösteren "Son Oynatılanlar" ve gelişmiş podcast özellikleri gibi değişiklikler yer alıyor. 

Dünyanın en çok kullanılan müzik akış hizmetlerinden biri olan Spotify, geçtiğimiz yıl içerisinde hem Android hem de iOS uygulamaları için Ana Sayfa düzenini yeniden tasarlamıştır. Konuyla ilgili olarak yapılan değişiklikle beraber kullanıcılarına daha kişiselleştirişmiş bir müzik deneyimi sunan İsverçli müzik platformu, Ana Sayfa deneyimini tüm kullanıcılar için daha da kişisel hale getirecek bir dizi yeni özelliği platforma eklemek adına hızla çalışmalara başladı. Spotify, yeni güncellemeleri bir blog gönderisinde duyurmayı başardı. Bu özellikler arasında kullanıcıların üç aya kadar Spotify dinleme geçmişine göz artmasına imkan tanıyan "Son Oynatılanlar" bölümü ve yeni podcast bölümü bulunuyor. 

Spotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyorSpotify Podcast yayımcıları için kazanç elde etmenin kapısını aralıyor

Spotify'ın yeni özellikleri yakında sunuluyor

Platformun alacağı bu ilk büyük değişiklik, kullanıcıların "Son Oynatılanlar" bölümü altında üç aya kadar olan dinleme geçmişine göz atmalarına imkan tanınacak. Söz konusu bu özellik hem ücretsiz hem de premium kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bir diğer özellikle dünyadaki tüm premium kullanıcıları, yeni ve ilgili podcast bölümlerini direk olarak ana sayfa üzerinden görüntüleyebilecekler. Podcast'lerden yeni bölümler mavi noktayla işaretlenecek, daha önce başlamış olduğunu bölümler ise her ne kadar ilerlediğiniz gösteren bir ilerleme çubuğuyla listelenecek. 

Platforma gelecek olan son özellikse birlikteyse kullanıcılar, sevdikleri sanatçılardan müzikleri Home Hub'ının üst kısmında yerleştirecek yeni bir alan ile keşfedilecek. Bu kısım, zamana karşı duyarlı ve zevklerinize göre tepki veren kişiselleştirilmiş önerilerle desteklenecektir. Spotft, ana ekranda yer alacak tüm bu yeni özelliklerin bu ay içerisinde hem iOS hem de Android platformlarında kullanıma sunulacak. 

 


İlgili uygulamalar
Spotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsinizSpotify, HiFİ kalitesini bu siteden ayırt edebilirsiniz
Spotify'ın beğenilen şarkılar listesi yenileniyorSpotify'ın beğenilen şarkılar listesi yenileniyor
Spotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladıSpotify Türkiye'nin en çok dinlenen 8 kadın sanatçısını açıkladı

PAYLAŞ