Sony Mobile Birçok Ülkeden Çekiliyor - Haberler - indir.com

Sony Mobile Birçok Ülkeden Çekiliyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-22 14:32:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Japon dev şirket Sony, Mobile tarafında yeniden yapılanma planlarına gitmek için global pazarın neredeyse hepsinden çekilme kararı aldı. Çekilme kararı yanı sıra operasyonlarını bekletme kararı da gerçekleştirdi. Akıllı telefon pazarında tıpkı bir diğer şirket LG gibi beklediği yükselişi sergileyemeyen ve işleri yolunda gitmeyen Sony Mobile, yeniden bir yapılanma içerisine girmeye hazırlanıyor. Önümüzdeki dönemler ile beraber 5G ağ teknolojisine yönelik daha fazla yatırım yapmak isteyen şirket bu yönlü pazardan bir süreliğine çekilme kararı aldı. Benzer bir haber geçtiğimiz haftalarda da gündeme gelmiş ancak ciddiye alınmamıştı. Bu sefer resmi olarak doğrulanması ile beraber artık kesinleşti diyebiliriz.

Sony Resmen Çekiliyor

Sony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldıSony Xperia 10 ve Xperia 10 Plus'ın satış fiyatı ve özellikleri sızdırıldı

Bu hafta paylaşılan reform planlarına göre Sony Mobile’ın global pazarın yaklaşık yarısından çekileceği resmi bir şekilde belli oldu. Detay ve yeni planlara göre Sony Mobile bölümünün ağırlık olarak aktif olacağı ülkeler arasında Hong Kong, Japonya, Tayvan ve Avrupa ülkeleri bulunuyor. Hali hazırda Çin ve ABD pazarında zaten yer almıyordu. Bu isimler harici kalan ülkelerde ise operasyonlar tamamen sonlandırılacak veya beklemeye alınacak. Çekilecek ülkeler arasında maalesef Türkiye’nin de olduğunu belirtebiliriz.

Ancak bu pazarlarda Sony cihazlar bulunabilir olsa bile, teknik servis ve güncellemeler noktasında çeşitli sıkıntılar olabilecek. Sony Mobile 2020 yılı Mart ayına kadar söz konusu bu yeniden yapılanmayı tamamlaması planlanıyor. Bu süreçte ise mali yıl sona ermeden mobil bölümde karlılık hedefine erişilmiş olunacak. Ayrıca amiral gemisi modeli Xperia 1 cihazı 1000$ fiyat etiketlerinde yakın zamanda satışta olacak. Bakalım Sony Mobile’ın almış olduğu bu karar gerek şirketin gidişatı gerekse kullanıcılar tarafından nasıl karşılanacak göreceğiz. Ülkelerden tam olarak çekilene kadar hala bir süre daha Sony faaliyetlerinin devam etmesi bekleniyor.


Sony Xperia XZ4 özellikleri ortaya çıktıSony Xperia XZ4 özellikleri ortaya çıktı
Sürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya ÇıktıSürpriz Model Sony Xperia 2 Ortaya Çıktı

PAYLAŞ