Microsoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği Yapacak - Haberler - indir.com

Microsoft ve Sony Bulut Oyun ve Yapay Zeka Konularında İş Birliği Yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 16:32:03
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Microsoft ve Sony’den beklenmeyen bir iş açıklaması geldi. Birbirine rakip olan iki şirket güçlerini birleştirerek bulut tabanlı oyun servislerinde ortak çalışma kararı verdi.

Microsoft konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklamaya göre, Microsoft ve Sony firmaları kendi oyun servislerini desteklemek ve içeriklerini genişletmek amacıyla, Microsoft Azure’de bulut çözümlerinin geliştirilmesinde, ortak bir çalışma yapacaklar. Ayrıca ilerleyen zamanlarda da Sony oyun servis içerikleri de Microsoft Azure tarafından desteklenerek büyüyecek.

Microsoft, 4 oyun firmasını satın aldıMicrosoft, 4 oyun firmasını satın aldı

Microsoft ve Sony Neden Birleşti

Microsoft bu ortak çalışma sayesinde, içerik ve yapımcılar için daha iyi oyun geliştirme platformlarını inşa etmeyi de amaçladıklarını, geleceğe dönük projelerinin de bu alanda olduğunu açıkladı. Birleşme kararının ne zaman alındığı ya da buna neyin öncülük ettiği net olarak söylenmese de, alanında dev olan iki firmanın iş birliği ile gelecek için daha güçlü yapıya sahip olmak istediklerini söyleyebiliriz. İlerleyen oyun teknolojisi için güçlerini birleştiren iki firmada ilerleyen zamanlarda bu konu hakkında daha fazla açıklama yapacaklarını söylediler.

Sony çapraz platform konusundaki tavrını sürdürüyor

Bu birleşme aynı zamanda Microsoft’un en büyük rakibi olan Amazon içinde oldukça büyük bir kayıp haline dönüşebileceği göz önünde bulundurulduğunda Microsoft’u anlaşmaya yönelten kararlardan birinin de bu olduğunu söyleyebiliriz.

Bununla birlikte oyun teknolojilerine yeni adım atan ve bu alanda iddialı fikirleri olan Google’ açısından da kötü bir haber. Bu durumda Google Sony’nin bulut servislerini kullanamayacağını ve oyunları için kendi özel oyun servisini de geliştirmesi gerektiğinin de altını çizelim. Google senenin başlarında Stadia verdiği kendi oyun ve yayın servisini piyasaya sürmüştü. Şirket bu servisi daha geniş bir kitleye yayabilmek için YouTube platformunu kullanması bekleniyor.  Ancak Stadia şimdiki haliyle bile gelecek için hem Sony hem de Microsoft açısından bir tehdit oluşturuyordu. İki firmanın da büyük rakipleri göz önünde bulundurulduğunda bu birleşme firmaların daha güçlü bir şekilde ayakta kalmasını ve oyun alanında daha büyük rekabetlere girebilmesini sağlayacak bir etki yaratarak firmalar için büyük bir destek oluşturdu.

Sony Ve Microsoft Yapay Zeka İçin İş Birliği Yapıyor

Google’ın piyasaya yeni sürmüş olduğu Stadia oyunları buluttan Chrome, Chromecast’a ya da Pixel cihazlarında yansıyacak bir sisteme sahip. Sony’nin ise hali hazırda uzun zamandır kullandığı bulut tabanlı bir oyun servisi bulunuyor. Microsoft’unda testlerini gerçekleştirdiği xCloud servisini bu yılın sonuna kadar piyasaya sürmesi bekleniyor.

Microsoft'un Yeni Konsolunun PS 5'den Daha Güçlü Olacağı İddia Ediliyor

İki şirketin ortaklık nedenlerinden en büyüğü ise, yapay zeka alanında büyük gelişmeler kaydedecek olmaları. Bu alanda Microsoft’un kullandığı Azure AI’nın geliştirilmesi de yer alıyor. Sony’nin ise tüketici ürünlerinin satımında Microsoft AI platformlarını kullanacak olması iki şirketin birbirine sunduğu olanakları en iyi şekilde değerlendirdiklerinin bir göstergesi.

Birleşme ile ilgili olarak Microsoft CEO’su Satya Nadella, Sony firmasının hem eğlence hem de teknoloji alanında her zaman lider bir firma olduğunu söyleyerek bu iş birliğinin yenilikler tarihi olacağını “Ortaklığımız, müşterilere yeni oyun ve eğlence deneyimleri sunmak için Azure ve Azure AI’nın gücünü Sony’ye getiriyor.” Sözleriyle ifade etti.


Oyuncuların Gözdesi Kinect Geri DöndüOyuncuların Gözdesi Kinect Geri Döndü
Sony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında AçıklamaSony'den PlayStation 5 Çıkış Tarihi Hakkında Açıklama

PAYLAŞ