Samsung'dan kaybolan Galaxy cihazları bulan özellik - Haberler - indir.com

Samsung'dan kaybolan Galaxy cihazları bulan özellik

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 34 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 18:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Güney Koreli teknoloji devi, kaybolan Galaxy cihazları çevrimdışı dahi olma bulabilen bir özellik yayınladı. Söz konusu bu özelliğin adı SmartThings Find. SmartThings Find özelliği sayesinde kaybolan Galaxy cihazlar yurtdışında da olsa kolaylıkla bulunabiliyor. Özelliği kullanarak pek çok farklı Galaxy cihazını harita üzerinden ya da artırılmış gerçeklikle yol tarifi alarak bulabilirsiniz. Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirdiği Galaxy Note 20 lansmanı sırasında SmartThings uygulaması için yeni bir özellik duyurmuş ve kullanıcıların SmartThings uygulaması aracılığı ile diğer Galaxy cihazlarını bulabileceğini açıklamıştı.

Teknoloji devi Samsung, yaklaşık iki ay önce duyurduğu özelliğini bugün Android 8 ve üzeri işletim sistemine sahip tüm Galaxy cihazlar için yayınladı. Artık nerede koyduğunuzu unuttuğunuz bir Galaxy cihazınız çevrimdışı olsa dahi SmartThings üzerinden bulma imkanını elde edebileceksiniz.

Samsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybettiSamsung Yönetim Kurulu Başkanı hayatını kaybetti

 SmartThings’in cihaz bulma özelliği, Galaxy cihazınız çevrimdışı olsa dahi yerini tespit edebilmek için Bluetooth LE (Düşük Enerji) ve UWB (Ultra Geniş Bant) teknolojilerini kullanıyor. Peki çevrimdışı olan bir cihaz, bu teknolojiler kullanılarak nasıl bulunabiliyor?

Samsung'un Galaxy cihazları, 30 dakika çevrimdışı kaldıkları taktirde yakınlarda yer alan cihazlara Bluetooth LE sinyali göndermeye başlıyor. SmartThings Find aracılığı ile cihazınızın kaybolduğunu bildirdiğinizde cihaz, Samsung veri tabanına ekleniyor ve böylece aradığınız cihaz çevrimdışı olduğunda dahi bulunabiliyor. Söz konusu bu özellik sayesinde kaybettiğiniz, çalındığını düşündüğünüz veya herhangi bir yerde unuttuğunuz Galaxy cihazınızı anında bulabilir ve adresi alarak o konuma gidebilirsiniz. 

 




Samsung ve Stanford Üniversitesi ortaklığı ile 10.000 PPI ekran geliştirildiSamsung ve Stanford Üniversitesi ortaklığı ile 10.000 PPI ekran geliştirildi
Huawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patentHuawei'den, Samsung Z Flip rakibi olacak patent
Samsung'ta Apple'ın izinden gidiyorSamsung'ta Apple'ın izinden gidiyor

PAYLAŞ