Samsung Galaxy Z Fold 3 özellikleri ve çıkış tarihi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Fold 3 özellikleri ve çıkış tarihi

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 5 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 13:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Çıkış tarihinin 2021 yılı olması beklenen Galaxy Z Fold 3 modelinin tahmini fiyatı ve özelliklerine yönelik düşünceler ortaya çıkmaya başladı. Samsung’un katlanabilir akıllı telefon serisi olan Galaxy Z’nin üçüncü üyesi fiyatını da oldukça yükseltecek olan gelişmeler ile karşımıza gelecek. Samsung’un hem akıllı telefon hem de tablet deneyimini beraber sunduğu Galaxy Z serisi katlanabilir model serisi için bugüne kadar 3 farklı cihaz ile karşımıza çıktığı biliniyor. İlk model Galaxy Z Fold başarısızlığı sonrasında Galaxy Z Flip ve Galaxy Z Fold 2 modelleri de sunulmuştu. Seriye ise 2021 yılında dahil olması beklenen Galaxy Fold 3 cihazı önemli geliştirmelere sahip olarak gelecek.

Samsung’un tıpkı Galaxy yada Galaxy Note gibi kalıcı olacak olan katlanabilir telefon serisi Galaxy Z Fold’un geleceği yeni model ile tayit edilmiş olacak. Gelin şimdi Galaxy Z Fold 3’de ne gibi özellikler yer alacak bakalım.

Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildiSamsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi

Samsung Galaxy Z Fold 3 hakkında bilinen detaylar

LetsGoDigital kaynağına göre patent görsellerinde Galaxy Z Fold 3 modelinin Z Fold 2 ile birebir benzer olacağını gösteriyor. Ancak yeni sürümde eskiye göre iyileştirmelerin olacağı ve tasarımsal olarak daha başarılı bir cihazın yer alması bekleniyor. Bu stratejinin yeni cihazlarda nasıl iyileştirmeler ve yenilikler getireceği ise meraklabekleniyor. Tasarım noktasında büyük beklentilere saihp olan Galaxy Z Fold 3 ile alışılmamış değişikler sunmayı düşünüyor.

Serinin önceki modellerinde yer alan ultra ince cam teknolojisi ile gelecek olan bu yeni Galaxy Fold 3, ana ekran tarafında 7.6 inçlik ultra ince cam kaplı ekranı ve Dinamik AMOLED 2X ekranı ile dikkatleri çekecek. UTG teknolojisinin daha az mavi ışık yaydığı da ifade ediliyor. Diğer yandan cihazın katlanma ve açılma durumlarında yaşanan sorunların ise yeni model ile beraber giderilmesi bekleniyor.

Z Fold 3 yenilikçi özelliklere sahip olacak

Samsung’un Galaxy Z Fold 3 modeli haricinde Galaxy Z Fold S ve Galaxy Z Fold Lite adlı modeller üzerinde çalıştığı iddiaları da bulunuyor. Bu geliştirmeler arasında ayrıca S Pen desteğine de sahip olabileceği düşünülüyor. Galaxy Note 20 ailesi ile beraber alışık olduğumuz gelişmiş S Pen desteğinin Galaxy Z Fold 3 serisinde de bulunması bekleniyor. Ancak S Pen destekli bir Z Fold 3 modelinin fiyat noktasında daha da pahalı olabileceği gözüküyor.

Ana kamera farkları

Galaxy Z Fold 3’ün 4 kameralı olması bekleniyor. Bu noktada 16 MP ve F2.2 geniş açılı ön kamerası olacağı da kesin olarak bekleniyor. Arka kamera noktasında ise 16 MP’lik F1.8 geniş açı, 12 MP F2.2 ultra geniş açı kameralarını göreceğiz. Diğer yandan derinlik noktasında 5 MP F2.4 lens ve 3X optik yakınlaştırma ile 16 MB’lik F2.4 değerlerini göreceğiz. Oldukça heyecanlandıran bu yeni Galaxy Z Fold 3, katlanabilir olması ve üst seviye donanım özelliklerine saihp olması bir hayli dikkat çekiyor.

Beklenen özellikler

  • Ekran:
    •  6.7 inçlik Ultra İnce Cam ve AMOLED 2X
    •  1080x2636 çözünürlük
    •  425 ppi piksel yoğunluğu
  • İşlemci: Qualcomm Snapdragon 875 (7nm)
  • RAM: 12GB
  • Depolama Alanı: 128GB, 256GB, 512GB
  • Ön Kamera: 16 MP f/2.2
  • Arka Kamera:
    •  Geniş: 16MP f/1.8
    •  Ultra Geniş: 12MP, f/2.2
    •  Derinlik: 5MP, f/2.4
    •  Telefoto Lens: 3x optik yakınlaştırma, 16MP f/2.4
  • Batarya: 5000mAh



Samsung Galaxy Z Fold Lite geliyorSamsung Galaxy Z Fold Lite geliyor
Galaxy Z Fold 3 S Pen desteğine sahip olabilirGalaxy Z Fold 3 S Pen desteğine sahip olabilir

PAYLAŞ