Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-20 14:30:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Apple tarafından üretilen MagSafe adlı kablosuz şarj teknolojisinin, Android cihazlarda da kullanılabilir olduğu gün yüzüne çıktı. Galaxy Z Fold2, Apple'ın yeni kablosuz şarj cihazı ile beraber hem yapıştı hem de şarj oldu. Ancak bazı Android akıllı cihazlar, mıknatıslı bir yapıya sahip olmadıkları için rahat bir şekilde şarj deneyimi sunmayabilir. 

ABD merkezli teknoloji devi Apple, iPhone 12 ailesi ile beraber MagSafe isimli yeni bir kablosuz şarj teknolojisinin duyurusunu yapmıştı. Manyetizma tabanlı olan bu teknoloji temel olarak, iPhone 12'ye yapışıp, cihazın şarj edilmesi sağlanıyor. Aynı zamanda bir kullanıcı, MagSafe'in manyetik alanından faydalanarak iPhone 12 aksesuarı da kullanabiliyordu. Ancak MagSafe'in özelliklerinin sadece bunlarla sınırlı olmadığı gün yüzüne çıktı. MagSafe, temelde Qi stardına destek veren bir üründür.

Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber!Samsung Galaxy Z Flip alıcılarına kötü haber!

Yani bu kablosuz şarj teknolojisi, sadece iPhone 12 serisine özel değildir. Kullanıcılar Qi stardına sahip olan neredeyse tüm cihazları MagSafe ile şarj edebiliyorlar. Hatta söz konusu bu durum vazı cigazlarda da test edildi. Örnek vermek gerekirse, Samsung'un Galaxy Z Fold2 isimli katlanabilir ekranlı telefonu, MagSafe'i kullanarak rahatlıkla şarj edilebiliyor.

Android cihazlar MagSafe ile şarj ediliyor

MagSafe, mıknatıs sistemi ile beraber iPhone 12 cihazlara yapılıyor. Bu sayede de telefon kaymıyor ve kesintisiz bir şekilde şarj deneyimi sunuluyor. Samsung'un Galaxy Z Fold2'de ise benzer bir mıknatıs sistemi, telefonun katlı haldeyken açılmamasını sağlıyor. İşte bu durum, MagSafe'in Galaxy Z Fold2'ye de yapışmasını sağlıyor. Ancak eğer kullandığınız telefonda mıknatıslı bir yapı yoksa, MagSafe'i kullanırken dikkatli olmak gerekiyor.

Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgilere göre Apple, Android cihazlarda da kullanılabilen bir kablosuz şarj teknolojisi geliştirmiş. Ancak tahmin edebileceğiniz üzere bu kablosuz şarj teknolojisi, en iyi uyumluluğu iPhone 12 modellerine sunuyor. Piyasadaki Qi standardına sahip diğer akıllı telefonlar ise bu cihazı şarj için kullanabiliyor. Dikkat edilmesi gereken şeyse mıknatıs sistemine sahip yapısıdır. Kısacası MagSafe, pek çok cihazda çalışıyor olsa da kimi cihazlara yapışamıyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde bu sistemin nasıl olacağı daha net bilgilerle gün yüzüne çıkacak. 


Samsung Galaxy Z Flip 2 için yeni bir patent aldıSamsung Galaxy Z Flip 2 için yeni bir patent aldı
Samsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattıSamsung Galaxy Z Flip'in DxOMark puanı hayal kırıklığı yarattı
Katlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Z Fold2'nin Türkiye fiyatı açıklandıKatlanabilir ekranlı Samsung Galaxy Z Fold2'nin Türkiye fiyatı açıklandı

PAYLAŞ