Samsung Galaxy Z Fold Lite geliyor - Haberler - indir.com

Samsung Galaxy Z Fold Lite geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-22 17:30:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Akıllı Telefonlar

Samsung, Galaxy Z serisiyle yakalamaya başladığı başarı ivmesini devam ettirmek istiyor. Ancak önemli bir sorun var: Katlanabilir telefonlar hâlâ çok pahalı. Samsung'un bu gidişe son vermeyi amaçladığı yeni bir telefonu gündemde. Sizin için Galaxy Fold Lite özelliklerini ve çıkış tarihini derledik.

Katlanabilir akıllı telefonlar, son birkaç senedir deneme yanılma yöntemi ile piyasaya sürülüyor ve telefonların henüz gerçek formlarını yakalayamadıklarını söyleyebiliriz. Durum böyle olunca ve bu genellikle sorunlar ile gelen telefonlara bir de astronomik rakamlar istenilince, çoğunlukla kullanıcıların ilk tercihi katlanabilir telefonlar olmuyor. Daha önce Huawei ve Samsung'un bu konuda öncü şirketler olmalarını sağlayan birkaç modelini gördük. Ancak hepsi yüksek fiyatlar nedeniyle özellikle ülkemizde tercih edilmediler.

Samsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildiSamsung Galaxy Z Fold2 Apple'ın MagSafe'i ile şarj edildi

Fakat yine de katlanabilir telefonlar eksik yanları olsa dahi görmekten ve gelişimini izlemekten heyecan duyduğumuz bir teknoloji. Katlanabilir telefon pazarına erken giren akıllı telefon devlerinden olan Samsung ise bir dizi yeni katlanabilir telefonu tanıtmaya hazırlanıyor. Gelin hep beraber bu telefonlardan uygun fiyatlı olarak lanse edilen Galaxy Fold Lite özelliklerine, fiyatına ve çıkış tarihine dair bilgileri derledik.

Samsung Galaxy Fold Lite hakkında tüm dedikodular ve bilinenler:

  • Galaxy Fold Lite’ın alabileceği muhtemel isimler
  • Ortaya çıkan tasarımsal özellikler
  • Şu ana kadar bilinen ekran özellikleri
  • Muhtemel donanımsal ve teknik özellikler
  • Samsung Galaxy Fold Lite çıkış tarihi
  • Samsung Galaxy Fold Lite fiyatı

Samsung Galaxy Z Fold Lite geliyor

Samsung, 2020 yılının başlarında Bloomberg’e verdiği bir röportajda, gelecek katlanabilir telefonlarını Galaxy Z ibaresi altında isimlendireceklerini söylemişti.

Şu ana kadar bilinen ekran özellikleri

Başarısız olan ilk modelin iç ekran plastik kaplama olmasının ardından Samsung, Ultra Thin Glass (Ultra ince cam) teknolojisini kullanarak Galaxy Z Fold ve Galaxy Z Flip modellerinde bu sorunu ortadan kaldırmıştı. 

İç ekrana baktığımızda ise Galaxy Z Fold 2, 7,6 inçlik bir iç ekran ile satışa sunulmuştu. Fakat orijinal Fold modeli 7,3 inçlik ekrana sahipti. Galaxy Fold Lite’ın da bu boyutları üç aşağı beş yukarı koruyacağı düşünülüyor. 

Muhtemel donanımsal ve teknik özellikler

Bu telefonun depolama alanına baktığımızda Galaxy Fold Lite; ilk Fold modelinin yarısı, Galaxy Z Flip modelinin aynısı olan 256 GB dâhili depolama alanına sahip olacak. İşlemci yönünden ise Samsung ilginç bir maliyet düşürme taktiği izliyor. Muhtemel olarak Snapdragon 865 işlemcisine sahip olarak piyasaya çıkacak olan Galaxy Fold Lite, her ne kadar bu işlemci 5G desteğine sahip olsa da 5G bağlantı sunmayacak. Bunun nedeni ise Snapdragon 865’in entegre modeminde 5G bağlantısı olmaması. 5G bağlantısı bu işlemciye ekstra olarak dâhil edilen X55 5G Modem ile sağlanıyor.

Samsung Galaxy Fold Lite çıkış tarihi

Tanıtımı genel olarak 2021 yılına ertelenen Galaxy Fold Lite’ın, 2021 yılının hangi çeyreğinde tanıtılacağı ise kesin olarak belirtilmiş değil. Fakat akıllı telefon dünyası, Galaxy Fold Lite’ın 2021 Mart ayı civarında, Galaxy S21 (veya Galaxy S30) ile birlikte tanıtılacağını öngörüyor. 2021 Mart ayı civarında orijinal Galaxy Fold’un çıkışının üzerinden tam 2 yıl geçmiş olacak. Bu yüzden 2021 Mart, uygun bir tarih gibi görünüyor.

Samsung Galaxy Fold Lite fiyatı

Şu an konuşulan Galaxy Fold Lite’ın fiyatı 1.100 veya 900 Dolar'dan satışa sunulacağı söyleniyor.

Evet 1.100 veya 900 Dolar, vergileri ve güncel döviz kurunu düşündüğümüzde hâlâ astronomik bir rakam, fakat fiyatın 1.980 dolardan neredeyse yarıya inmesi, özellikle katlanabilir akıllı telefon pazarı için önemli ve güzel bir gelişme.



PAYLAŞ