Sahte e-Devlet sitelerine dikkat! Siber Dolandırıcılar LinkedIn kullanıcılarını hedef alıyor! - Haberler - indir.com

Sahte e-Devlet sitelerine dikkat! Siber Dolandırıcılar LinkedIn kullanıcılarını hedef alıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 8 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 18:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Kullandıkları farklı yöntemlerle beraber vatandaşları tehlikeye düşürmeye çalışan siber dolandırıcılar, bu kez de iş dünyasının sosyal medya ağı olarak kullanılan LinkedIn’i hedef almış durumdadır. e-Devlet sisteminin bir kopyasını oluşturarak, LinkedIn üzerinden reklamlar yapan dolandırıcılar, kurbanlarını bu siteye çekerek kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirmeyi hedefliyor. 2016 yılından bu yana Microsoft bünyesi altında faaliyet gösteren profesyonel iş ağı platformu LinkedIn, siber suçluların yeni hedefi haline geldi. LinkedIn'den önce popüler platformlar Facebook ve Twitter gibi sosyal medya ağlarından da kullanıcıların kişisel verilerini ele geçirmeye yönelik hareket eden dolandırıcılar bu kez de LinkedIn’e verdikleri sahte e-Devlet reklamıyla beraber vatandaşları tuzağa düşürerek kişisel verilerini ele geçirmeye yönelik hareket ediyor. 

e-Devlet sisteminin bir kopyasını hazırlayarak, LinkedIn üzerinden çeşitli reklamlar yapan siber dolandırıcılar, "Bankaların kredi kartı iade işlemleri başlamıştır. İadenizi almak için yukarıdaki linke tıklayın" mesajı ile vatandaşları kimlik avı dolandırıcılığı yapacakları sahte internet sitesine yönlendirmeye çalışıyor. Tuzağa düşen kullanıcıların kişisel ve finansal bilgilerini elde etmek için Türkiye'de 7 milyondan fazla insanın kullanmış olduğu LinkedIn’de son derece geniş bir reklam furyası başlayan dolandırıcılar, kullanıcılardan kredi kartı iadelerini almaları adına kişisel bilgilerini girmesini istiyor. e-Devlet görünümlü olan bu sahte siteye giren ve bu bilgileri paylaşan kişiler maalesef dolandırıcıların kurbanı oluyor. 

Siber pazartesi nedir? Cyber monday nedir? Neden indirim yapılır?Siber pazartesi nedir? Cyber monday nedir? Neden indirim yapılır?

Bilgisayar korsanları, söz konusu bu yöntemi Twitter'da da sık sık kullandığı görülmüştü. Resmi olarak e-Devlet hesabı ile aynı logoyu kullanmayı tercih eden dolandırıcılar, dikkatsiz davranan kullanıcıları tuzağa çekmek adına ellerinden geleni yapıyorlar. Kimlik hırsızlığı ve mali dolandırıcılıkla uğraşan bu siber suçlular, elde ettikleri veriler karşılığında fidye dahi isteyebilirler. Siber suçluların tuzağına düşmemek adına dikkatli hareket etmeli, karşınıza çıkan her linke girmemeli ve hatta kişisel bilgilerinizi güvenliğinden emin olmadığınız alanlara kesinlikle girmemeniz gerekiyor. Aksi halde ciddi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. 

 


Microsoft 2020’nin siber güvenlik trendlerini açıkladıMicrosoft 2020’nin siber güvenlik trendlerini açıkladı
2020 Siber Güvenlik Trendleri2020 Siber Güvenlik Trendleri
Türkiye’nin siber güvenlik üssü için geri sayım başladıTürkiye’nin siber güvenlik üssü için geri sayım başladı

PAYLAŞ