Microsoft 2020’nin siber güvenlik trendlerini açıkladı - Haberler - indir.com

Microsoft 2020’nin siber güvenlik trendlerini açıkladı

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-14 09:59:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji devi Microsoft, bünyesinde çalışan uzmanlar yaşanan siber saldırı risklerini en aza indirmek adına 2020 yılının siber güvenlik trendlerini açıkladı. Konu ile ilgili öngörüler 2020 yılında siber saldırıların yaşanması halinde en çok kullanılacak yöntemin yapay zekadan geçtiğini açıkladı. Microsoft'a göre bu alanda yeni iş birlikleri ile karşılaşırken, bulut sisteminden faydalanacağız, sıfır güvenlik sistemleri geliştireceğiz ve aynı zamanda gruplaşmış saldırılara karşı hazırlıklı olacağız. Elde edilen verilere göre siber saldırılar 10 yılda 27 kat oranında artış gösterirken günümüzde veri ihlalleri ile karşı karşıya kalan şirketler ortalama 4 milyon dolar zarar uğruyor. Globaz bazda ise günde ortalama 1,6 milyon siber saldırı raporu sunuluyor. 

Yaşanan siber saldırı olaylarında son yıllarda görünen Stuxnet, NotPetya ve WannaCry’dan sonra siber saldırılar çok daha karmaşık ve zararlı bir şekilde yapılıyor. Öngörülere göre 2020 yılında siber saldırılar daha da artacak ve hatta söz konusu saldırıların özellikle yapay zeka ve makine öğrenmesi destekli şeklinde yayınlanacağı düşünülüyor. Kullanıcılara istenmeyen postalar göndermek, kötü amaçlı yazılımlara yönelik hizmet reddi saldırıları yapmak, çevrimiçi reklamcılıkta tıklama sahtekarlığını kolaylaştırmak için botnet'leri kullanma eğilimi 2020 yılında da devam edecek. Dev şirket Microsoft, siber saldırılarla mücadele etmek adına yıllık 1 milyar dolardan daha fazla yatırım yapıyor. Şirkette her ay oltalama tehditlerine ve zararlı yazılımlara karşı güvenlik sağlamak adına 1,2 milyar cihaz için 470 milyardan fazla e-posta taraması gerçekleşiyor. Elde edilen bu verilerden yola çıkarak Microsoft güvenlik uzmanları 2020 siber güvenlik tehditlerini açıkladı. 

iPhone, 2020'de ekranda parmak izi sensörü ile mi gelecek?iPhone, 2020'de ekranda parmak izi sensörü ile mi gelecek?

Saldırılarda yapay zeka kurtarıcı olacak

Yapay zeka teknolojisinin veri işleme yeteneği, bizlere siber suçla mücadele konusunda yeni yetenekler kazandırıyor. Fakat şöyle bir durum daha var ki yapay zeka sadece iyi niyetli kullanıcılar tarafından kullanılmıyor. Kötü niyetli kullanıcılar tarafından da araç olarak kullanılan yapay zeka sistemleri oldukça güçlü kötü yazılımlarda da kullanılabiliyor. Saldırganların sık sık değişiklik yaklaşımlar doğrultusunda hareket etmeleri üzerine Microsoft, kod yenileme sistemi ile takip etmek yerine, risk faktörlerini göz önünde bulundurarak kendi yapay zeka ve makine öğrenimini koruma işlemlerini geliştirdi. 

Yapay zekanın yanı sıra aynı zamanda tedarik zinciri güvenliği yeni iş birlikleri doğrultusunda sağlanacak. 2020 yılında global pazarda yer alacağı tahmine dilen 75 milyardan fazla mobil cihazda kötü niyetli kişilerin sistemlere kolaylıkla girmesi adına çeşitli güvenli açıkları olacak. Bu durumun önüne geçmek adına da tedarik zinciri oluşturularak şirketler ortak bir çözüm üretecekler. 

Güvenlik amacıyla bulut sistemlerinden daha çok faydalanılacak

Teknoloji şirketleri çalışanların esnekliğini artırmak adına evde çalışma ve kendi cihazı ile çalışma gibi sistemlere başvuracaklar. Bu durum karşısında BT departmanlarının her cihaz için farklı bir koruma sistemi geliştirmesi de zorlaşacak. Bu durumu fark eden şirketlerde bu sorunu hibrit bulut çözümleri ile çözecek. Şu an için şirketlerin üçte ikisi halihazırda hibrit bulut sistemine ya da yakın gelecek kapsamında hibrit bulut sistemine geçmeyi planlıyor. 

Bunun yanı sıra aynı zamanda şifre sistemine son verilecek ve sıfır güvenlik sistemi sağlanacak. Zayıf güvenlikli olan kimlik bilgileri ve şifreler, özellikle yapay zeka tabanlı olan kötü yazılımların radarından kaçmıyor. Şöyle ki doğrulanan tüm veri ihlallerinin %63'ü tahmin edilebilir ya da çalınmış şifrelerden meydana geliyor. Bunun üstesinden ancak sıfır güvenlik sistemi ile gelinebilir şeklinde düşünülüyor. 

 

 

 


2020'de Whatsapp desteğin kesileceği telefonlar2020'de Whatsapp desteğin kesileceği telefonlar
Microsoft Flight Simulator 2020 Yeni Uçaklar ve Haritalar ile GeliyorMicrosoft Flight Simulator 2020 Yeni Uçaklar ve Haritalar ile Geliyor
Samsung Galaxy A 2020 Modellerinde Yeni İşlemci SürpriziSamsung Galaxy A 2020 Modellerinde Yeni İşlemci Sürprizi

PAYLAŞ