Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı - Haberler - indir.com

Resmi olarak tanıtılan iPhone SE 2020 özellikleri ve fiyatı

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 18:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Cupertinolu teknoloji devi Apple'ın uygun fiyatlı bir iPhone çıkaracağı uzun süredir söylentiler arasındaydı. Şimdiyse şirket, yeni akıllı telefonuyla beraber kullanıcılarının karşısında çıkış yaptı. Söz konusu telefonun özellikleri ve fiyatları hakkında bilgi almak isterseniz yazımızdan faydalanabilirsiniz. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'ın uygun fiyatlı telefon modeli iPhone SE tanıtıldı. İlk bakışta yeni modellerden farkını bariz şekilde göstermeyi başaran yeni iPhone SE, 4,7 inçlik Retina HD ekranla beraber kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 1334 x 750 piksel çözünürlükte ve 326 ppi değerinde bir ekran sunan telefon, aynı zamanda 1400:1 kontrast oranına sahip. Son olarak ekranın 625 nitlik bir parlaklığa da sahip olduğunu belirtelim.

Yeni iPhone SE nasıl bir telefon?

iPhone SE gücünü Apple'ın A13 Bionic işlemci sisteminden alan telefon, kullanıcıların gündelik işlemlerini en hızlı ve en güvenli şekilde gerçekleştirmesini sağlıyor. Söz konusu bu telefonun RAM bilgisi şu an için bilinmiyor. Kamera konusunda cihazın arka kısmında tek, ön kısmında da tek kamerayı bünyesinde barındıran iPhone SE, arka kısmında ise 12 MP'lik kamera ile beraber kullanıcıların beğenisine sunuluyor. f/1,8 diyafram açıklığına sahip olan bu kamera; 5x yakınlaştırma, bokeh efekti, optik görüntü stabilizasyonu (OIS) ve otomatik netleme gibi birçok özelliği içerisinde barındırıyor. Bununla beraber ön kamera ise 7 MP'lik bir kameranın kullanıcılara sunulduğunu görmek mümkün. Cihazın önünde yer alan kamera f/2,2 diyafram açıklığına sahip olup, gelişmiş düzeyde bokeh efekti Derinlik Denetimi'ne sahip olup olup Portre Modu'nu da kullanıcıların beğenisine sunuluyor. 

iPhone SE 2’nin ismi değişecek mi?iPhone SE 2’nin ismi değişecek mi?

iPhone SE 2020'nin tasarımı

iPhone 8 le ile son bulan Apple'ın eski nesil iPhone kas tasarımı, yeni iPhone SE ile 5. kez karşımıza çıkıyor. iPhone X ve öncesindeki bu tasarımlar, hala dünyadaki birçok Apple kullanıcı için son derece değerlidir. Çünkü söz konusu bu cihazın ön kısmında, iPhone X'den kaldırılınca büyük bir tepki gören Home butonu geri getiriliyor. Eski nesil kasanın yeni nesil akıllı cep telefonlarından en büyük farkı ise ekran gövde oranıdır. 4,7 inçlik ekrana sahip olan iPhone SE'nin ön kısmında kullanılabilir alan yeni nesil akıllı cep telefonlara göre daha azdır. Apple'ın eski tasarımlarını kullanmak isteyen kullanıcılar için bu ürün oldukça verimlidir. 

Cihazın arka kısmında baktığımızda ise sol köşede tek bir kamera çıkıntısı, tam orta kısımda ise Apple logosunun olduğu görülüyor. Eski iPhone modellerinden hatırlamak gerekirse Apple'ın logosu cihazın tam ortasında değildi. Logo cihazın üst yarısında yer alıyordu. Ancak iPhone 11 2020'den logo tam orta kısmında yer alıyor. 

Ekran

4.7 inçlik ekran özelliğine sahip olan ekran hakkında söylenecek pek de bilgi yoktur. Alışıldığı üzere daha önce defalarca kez görülen klasik iPhone ekranıdır. IPS LCD Retina olarak adlandırılan panel, renk konusunda Apple'ın True Tone standardına sahiptir. Teknik açıdan ise iPhone SE 2020'nin ekranı direk olarak iPhone 8 ile birebir aynıdır. 

Performans

Teknoloji devi Apple, yeni iPhone SE ile beraber en son iPhone 8'de görüldüğü üzere çizgilere geri dönmüştür. Fakat cihaz performans konusunda 2020'nin standartlarını koruyor. Apple A13 Bionic yongasıyla beraber gelen telefon, performans konusunda iPhone 11 ailesiyle aynı çizgiyi takip ediyor. iPhone SE'nin hafıza seçenekleri yine iPhone 11'de olduğu üzere 64 GB'dan başlıyor. 128 GB ve 256 GB'lık iki seçeneğinin de olduğunu belirtmek gerekiyor. Cihazın RAM'i ile ilgili henüz bilgi yoktur. 

Kamera

iPhone SE'de tek bir arka kamera yer alıyor. Apple tek arka kamerayı en son iPhone XR'de kullanmıştı. Bunun ardından gelen en uygun fiyatlı amiral gemisi ise iPhone 11'de dahi çift arka kamera yer alıyordu. iPhone SE'nin arka kamerası ise 12 MP çözünürlüğe sahip ve yanınında bir de flaş yer alıyor. iPhone 11 sersindeki 12 MP'lik sensörlerin aynısına sahip olan iPhone SE, A13 Bionic yongası sayesinde iPhone 11'lerde Smart HDR desteği sunuyor. Bu sayede fotoğrafların daha keskin ve net olması bekleniyor. Bununla beraber Apple makine öğrenimini kullandığı bir sistemle derinlik algılamayı da mümkün kılıyor. Yani ön plandaki yüzlerle arka planı ayırt edip dişe dokunur portreler çekmeniz sağlanıyor. 

iPhone SE modelinin arka kamerasıyla 4K çözünürlükte ve saniyede 60 kare sinematik çekimlerin yapıldığını da söylemek mümkün. Apple, bu cihazında da kamera konusunda pek ödün vermemiştir. iPhone SE'nin ön kamerası ise 7 MP çözünürlüğe sahip olup yazılımsal olarak portre modundan farklı sahne seçenekleri de sunuyor. 

Batarya ve şarj imkanı

Apple'ın şarj cihazı konusunda kullanıcılar genellikle sorun yaşıyor. Bu sorun iPhone SE'nin kutusundan çıkan adaptörle de değişmiyor. 5W'lık hızlı şarj cihazına sahip olan iPhone SEE 2020, 18W hızlı şarj desteği sunuyor. Fakat bu destekten faydalanmak için Apple'a 18W şarj cihazı için ekstra para ödemeniz gerekecek. Qi kablosuz şarj teknolojisine sahip olan iPhone SE'nin şu an için kablosuz şarj gücü bilinmiyor. 

iPhone SE 2020 kutu içeriği

Apple, iPhone SE'nin kutusunda dikkat çekici değişiklikler sunmuyor. Klasik kablolu ve Lightning çıkışına sahip olan iPhone kulaklığı, bir adet 5 W klasik iPhone şarj cihazı ve Lightning USB kalbosu bizi karşılayacak.

iPhone SE fiyatı

  • iPhone SE 64 GB: 5.299,00 TL
  • iPhone SE 128 GB: 5.749,00 TL
  • iPhone SE 256 GB: 6.599,00 TL

Apple'un iPhone SE'yi Türkiye'de ne zaman satışa sunacağı şu an için netleşmiş değil. Ürünün resmi sayfasında "Yakında sizlerle" mesajını görüyoruz.


iPhone SE 2 iki farklı model ile geliyoriPhone SE 2 iki farklı model ile geliyor
iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı!iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı!
iPhone SE 2'nin ekranı daha büyük olabiliriPhone SE 2'nin ekranı daha büyük olabilir

PAYLAŞ