iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı! - Haberler - indir.com

iPhone SE 2 özellikleri ve fiyatı sızdırıldı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-13 19:20:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Apple hayranları tarafından uzun bir süredir yeni bir uygun fiyatlı iPhone modelinin piyasaya sürülmesi bekleniyor. Yeni cihaza dair sızıntılar da artmaya devam ederken şimdi ise iPhone SE 2 olarak gelmesi beklenen modele dair bazı detaylar belli olmaya başladı. Bir süre önce tasarım detayları sızdırılan modelin bugün ise iPhone 9 ile beraber çıkma ihtimalinin olmasıyla beraber özellikler  ve fiyat detayları sızdırıldı. Teknoloji devi Apple’ın Eylül ayında yeni nesil iPhone amiral gemisi serisini tanıtması bekleniyor. Diğer yandan uygun fiyatlı gelmesi beklenen iPhone SE 2 sızıntıları da gelmeye devam ediyor. Bugün gerçekleştirilen isabetli bir sızıntı ile beraber raporları ile bilinen ünlü bir Apple analisti tarafından cihazın özellikleri ve fiyatı sunuldu.

iPhone SE 2 Özellikleri ve Fiyatı

iPhone SE 2’nin ismi değişecek mi?iPhone SE 2’nin ismi değişecek mi?

Apple’ın bu yeni SE 2 veya iPhone 9 olarak adlandırılması beklenilen uygun fiyatlı modelinde 4.7 inçlik 326 ppi bir ekran göreceğiz. Bu ekranın çözünürlüğü ise 1334 x 750 olurken, Retina bir panel kullanması bekleniyor. Donanım özellikleri tarafında ise iPhone 8 ile aynı olması düşünülüyor. Tasarımı çentikli olmayacak olan bu modelin hem arka hem de ön yüzeyi iPhone 8 benzerliği ile dikkat çekiyor. Modelin home tuşu ve ahize bölümündeki genişliğin biraz daha azaltılması bekleniyor. Home tuşunun yer alması ile beraber parmak izi tarayıcısı mı yoksa Face ID teknolojisi mi olacak henüz bilinmiyor.

Buzlu arka cam tasarımına sahip olması beklenen bu modelde kablosuz şarj desteğinin olması da bekleniyor. iPhone SE 2’de Apple’ın A13 Bionic işlemcisi beklenirken 3 GB RAM ile gelecek. GPU ve AI işleme noktasında ise iPhone XS benzeri bir performans sunması düşünülüyor. Model uygun fiyatlı bir cihaz olacağı için muhtemel olarak 5G bağlantı teknolojisini bu cihazda görmeyeceğiz. F1.8 diyafram değerli 12 megapiksel ön kamera sensörüne sahip olması beklenen cihaz 4K 60 FPS desteğine sahip olacak. iPhone XR ve iPhone 11 gibi yazılımsal olarak portre özelliğinin olması bekleniyor.

Bu cihazın 399 dolar fiyat etiketi ile Mart ayının ortasında satışa sunulması bekleniyor.


iPhone SE 2 iki farklı model ile geliyoriPhone SE 2 iki farklı model ile geliyor
iPhone'da ekran rengi nasıl değiştirilir?iPhone'da ekran rengi nasıl değiştirilir?

PAYLAŞ