PlayStation 5 ön siparişleri ilk 12 saatte rekor kırdı - Haberler - indir.com

PlayStation 5 ön siparişleri ilk 12 saatte rekor kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 12:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

PlayStation 5’in satış rakamlarının PlayStation 4’ü ikiye katlayacağını söyleyen Sony haklı çıkacak gibi duruyor. Ön siparişe açılan PlayStation 5 sadece 12 saat içinde PS4'e ilk 12 haftada gelen talebi geride bıraktı.

Yaklaşık bir yıldır heyecanla beklenen yeni nesil oyun konsollarının oyuncularla buluşmasına sadece günler kaldı. Dün itibariyle ön siparişe sunulan PlayStation 5 ise kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgiyle karşılandı. Raflardaki yerini alacak lafını tersine çıkaran PlayStation 5 henüz mağazalardaki yerini almadan stok sıkıntısı çekebilir gibi duruyor.

PlayStation Store’un yeni tasarımı ortaya çıktıPlayStation Store’un yeni tasarımı ortaya çıktı

Sony’nin yaptığı açıklama, şirketin yeni nesil konsoluna olan talebin ne kadar yüksek olduğunu gün yüzüne çıkardı. Sony yaptığı açıklamaya göre PlayStation 5, ilk 12 saati içerisinde PlayStation 4'ün ilk 12 haftada sattığından daha çok satış elde etti.

PlayStation 5 vergili Türkiye fiyatı hesabı

PlayStation 5'e olan bu yoğun talep, PlayStation 4'ün de çıkmadan önce oldukça büyük bir ilgiyle karşılaştığını düşünecek olursak çok daha etkileyici bir hal alıyor. PlayStation'ın patronu Jim Ryan'nın açıklamalarına göre dünya genelindeki ekonomik sorunlar, salgın ve pazarlama konusundaki eksikliğe rağmen yeni nesil konsola olan talep büyük bir önem taşıyor.

Reuters'e röportaj veren Ryan, tıpkı PlayStation 4'te olduğu gibi yeni konsolun da çıkışında bulunmasının zor olabileceğini dile getirdi. Sony’nin talepleri karşılayabilmek için çok çalıştığını da dile getiren Ryan’nın açıklamalarına bakacak olursak PlayStation 5’i ilk etapta raflarda görmek hayli zor olacak.

Yıllar önce PlayStation 4 ile büyük bir çıkış yakalayarak rakibi Xbox One’ı kısa süre içinde geride bırakan Sony aynı başarıyı PlayStation 5’le de sağlayabilir gibi duruyor. Tabi şuan Xbox Series X'e talebin ne boyutta olduğu ise henüz bilinmiyor. Ancak yeni nesil oyun konsollarına yönelik satış rakamlarının Kasım ayının sonuna kadar netleşmesi bekleniyor.


PlayStation 5, Türkiye'de ön siparişe açıldıPlayStation 5, Türkiye'de ön siparişe açıldı
PUBG'nin PlayStation 5 ve Xbox Series X'e geleceği tarih kesinleştiPUBG'nin PlayStation 5 ve Xbox Series X'e geleceği tarih kesinleşti

PAYLAŞ