OPPO kendi işlemcisini geliştiriyor - Haberler - indir.com

OPPO kendi işlemcisini geliştiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-19 10:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Uzun bir süredir kendi işlemcisi üzerinde çalıştığı iddialarıyla gündeme gelen OPPO şirket içi paylaştığı bir notla konuya resmiyet kazandırdı. Projeyi “Mariana Planı” olarak adlandıran OPPO kendi işlemcisini geliştiriyor.

2019 senesinde pazara sürdüğü ürünlerle Çin başta olmak üzere tüm dünyanın ilgisini çekmeyi başaran OPPO Türkiye pazarına da etkileyici bir giriş yapmıştı. Geçtiğimiz haftalarda Türkiye ile ilgili görüşlerini ve planlarını açıklayan şirket karşılaştıkları ilgiden son derece memnun olduklarını dile getirmişti. Global pazarda ciddi bir popülariteye ulaşan OPPO’nun bir süredir kendi işlemcisini üretmek için hazırlandığına yönelik sızıntılar geliyordu. Hatta bu işlemcinin “M1” olarak adlandırıldığına dair Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisi’nden alınan bir sertifika ortaya çıkmıştı.

Resmi olarak tanıtılan OPPO A31 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan OPPO A31 özellikleri ve fiyatı

OPPO işlemci için Qualcomm yetkilisini işe aldı!

Bu gelişme karşısında herhangi bir açıklama yapmayan Çin merkezli şirket çalışmalarını şirket içinde yürütmeye karar vermişti. Ancak ortaya çıkan yeni bilgiler OPPO’nun kendi işlemcisini üreteceğini kesinleştirdi. Şirket içi paylaştığı notta “Mariana Planı” olarak adlandırdığı bir projeden bahseden OPPO bu projede kendi işlemcisi üzerinde çalıştığını doğruluyor. Hatta şirketin işlemci üretebilmek için bir süreliğine Qualcomm’un önemli pozisyonlarından birine sahip olan Chan Yen’i de şirkete aldığı öğrenildi. Chan Yen şirketin işlemci biriminin sorumlusu olarak göreve geçmiş bulunuyor.

Konuyla ilgili ortaya atılan bir diğer iddia ise Realme ve OnePlus’ın da bu projeye dahil olduğu yönünde. OPPO’nun kardeş şirketleri olan bu şirketlerin kendi teknisyenlerini OPPO’ya gönderdiği ve işlemci üretiminde aktif rol aldığı öne sürülüyor. Eğer bu iddialar doğruysa OPPO’nun işlemci üretiminde sınırları zorlayabileceğini söylemek de mümkün.

OPPO'nun iki yeni telefonu ilk kez Geekbench'te görüntülendi

Geçtiğimiz sene düzenlenen “Future Technology Conference” etkinliğinde de OPPO’nun CEO’su Chen Yongming kendi çiplerini üretebilmek için 50 milyar Çin Yuan’ı yani 7 milyar dolar yatırım yaptıklarını belirmişti. Şirket cephesinde yaşanan son gelişmeler de şirketin yüklü yatırımından meyvelerini toplamaya başlamasının yakın olduğunu gösteriyor.

Akıllı telefon pazarında kendi işlemcisini geliştiren üreticilerin sayısı oldukça az. Hali hazırda Apple, Xiaomi ve Samsung bir süre öncesinde deneysel işlemciler üzerinde çalışsa da testlerde başarısız olmuşlardı. Eğer OPPO kendi işlemcisini üretmeyi başarabilirse bu Çin merkeze şirketi teknoloji alanında yeni bir boyut kazandıracak.


OPPO Find X2'nin batarya özellikleri belli olduOPPO Find X2'nin batarya özellikleri belli oldu
OPPO'nun ilk akıllı saatinin tasarımı ve fiyatı ortaya çıktıOPPO'nun ilk akıllı saatinin tasarımı ve fiyatı ortaya çıktı

PAYLAŞ