Netflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandı - Haberler - indir.com

Netflix'in Türkiye'deki kullanıcı sayısı açıklandı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-08 14:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın ve Türkiye'nin en çok kullanılan video akış platformlarından birisi olan Netflix'in ülkemizdeki abone sayısı açıklandı. Haberimizin detayları hakkında bilgi edinmek için yazımızdan faydalanabilirsiniz. 

Özellikle geçtiğimiz yıldan bu güne kadar devam eden pandemi sürecinde oldukça popüler hale geldi. Bununla beraber platformun abone sayısında da önemli düzeyde artış yaşandığını gösteren Netflix platformunun Türkiye'deki güncel abone sayısı açıklandı. Geçtiğimiz günler içerisinde gelen zamların ardından abone sayısında da bir değişim olup olmayacağı bilinmiyor ancak ulaşılan abone sayısının tatmin edici bir sayı olduğunu söylemek de mümkündür. 

Netflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladıNetflix Android için zamanlayıcı özelliğini test etmeye başladı

6 Mart’ta İstanbul Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde gerçekleşen “Dijital Dünya Çalıştayı” etkinliğine, özellikle de Türkiye'de lider konumunda olan Netflix, BluTV ve BeIN Medya gibi şirketler de katıldı. Etkinlik sırasında Netflix Türkiye Kamu Politikaları Direktörü Pelin Mavili, Netflix için Türkiye özelinde bazı bilgiler açıkladı.

konuyla ilgili olarak yapılan açıklamalara göre Netflix'in Türkiye'deki abone sayısı 3.5 milyonu aşmış durumdadır. 2020 Aralık ayı içerisinde 3 milyondan fazla abone sayısı olduğu açıklandı fakat net bit rakam söylenmedi. Buradaki abone sayısında şu şekilde bir ayrıntıyı belirtmek gerekir. Bilindiği üzere Netflix'in planlarında birkaç kişinin aynı anda kullanabildiği planlar vardır. Netflix'te 4 kişilik bu planda tek kişilik planda bir üyelik olarak kabul ediliyor. Yani şöyle ki Netflix abone sayısı 3.5 milyonu aşmış durumda fakat kullanılan insan sayısı ise daha fazladır. Aynı zamanda son olarak ise Netflix platformunun dünya genelindeki abone sayısı 20 Ocak'taki 203.6 milyon olarak değerlendirildi. 

Netflix'in Türkiye'deki yeni abonelik fiyatları

Daha birkaç gün öncesinde de Netflix'e Türkiye özelinde bir zam yapıldığı aktarılmıştı. GeForce Now by Game+'ın fiyatının açıklanması da üstüne gelince ister istemez kullanıcılar fiyatlar konusunda büyük eleştiriler yaptı. Netflix'in yeni fiyatlandırması şu şekilde: 

Temel Plan - 26,99 TL

Standar Plan - 40.99 TL

Özel Plan - 54.99 TL


Netflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecekNetflix'in önerilen içerikleri kullanıcıların cihazlarına otomatik olarak indirilecek
Netflix'in Netflix'in "Sizin için indirilenler" özelliği Android cihazlar için yayımlandı
Netflix iOS için Netflix iOS için "Fast laughs" özelliğini yayımladı

PAYLAŞ