Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı! - Haberler - indir.com

Netflix suistimaller nedeniyle ücretsiz deneme sürümünü Türkiye'den kaldırdı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 27 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 10:36:00
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Bir süredir Türkiye’de yayın hayatına devam eden Netflix ücretsiz deneme sürümünü Türkiye’den kaldırdığını açıkladı!
 

Online dizi ve film platformları arasında günümüzde en çok abone sayısına sahip olan Netflix orijinal içerikleriyle Türkiye’de büyük bir beğeniyle karşılanmıştı. Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Türkiye’de 1.5 milyon abonesi bulunduğunu açıklayan platform telif düzenlemesine rağmen Türkiye’deki faaliyetine devam etme kararı almıştı. Ancak platform bir süredir baş etmeye çalıştığı suistimaller nedeniyle oldukça sıkıntı yaşıyor.

Netflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptıNetflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptı

Kullanıcıların platformu deneyimleyebilmesi için “30 gün ücretsiz deneme” sürümü sunan Netflix tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’deki kullanıcılarına da bu imkanı tanımıştı. Ancak bazı kullanıcıların bu sürümü kötüye kullanması şirketin bu yöndeki kararlarını gözden geçirmesine neden oldu. Netflix ücretsiz deneme sürümünü kötüye kullanım ve suistimaller nedeniyle Türkiye’den kaldırmaya karar vermiş gibi görünüyor. Bu konu hakkında şirketten henüz resmi açıklama yapılmasa da platformda artık giriş yaparken “30 gün ücretsiz deneme” ibaresi kaldırılmış durumda. Platformun destek makalesinde ise “Şu anda ülkenizde ücretsiz deneme sunulmamaktadır. Yeni üyeliğinizi başlatmak için Netflix.com adresine gidin, size en uygun planı ve ödeme seçeneğini seçin, e-posta adresinizi girin, bir parola belirleyin ve izlemeye başlayın.

Netflix Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Dudak uçuklatan rakam!

Netflix üyeleri, dizi ve film kataloğunun tamamına anında erişebilir. Yayın planları, cihazlar ve daha fazlasına ilişkin bilgiler Netflix nedir? başlıklı sayfada bulunabilir. Netflix üyeliğinizi başlattıktan sonra üyeliğinizi istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz.” Açıklaması yer alıyor.

Platformun bu kararı almasındaki nedenlerden biri de bazı kullanıcıların birkaç deneme hesabı oluşturarak bu hesapları sosyal medya üzerinden 1-2 TL gibi rakamlara satması. Kötüye kullanımın önüne geçemeyen platformun çözümü ücretsiz deneme sürümünü kaldırması sosyal medyada bazı kullanıcılar tarafından çok fazla tepki alırken, bazı kullanıcılar ise bu kararı onaylıyor. Bu suistimallerin önüne geçebilecek bir çözüm bularak Netflix’in deneme sürümünü Türkiye’de yeniden hizmete sunup sunmayacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!
Netflix'e reklam gelecek mi?Netflix'e reklam gelecek mi?

PAYLAŞ