Netflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptı - Haberler - indir.com

Netflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-31 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dünyanın en büyük ve popüler dijital dizi ve film izleme platformu olan Netflix, pazardaki büyümesini sürdürüyor. Her ne kadar rakip platformlardan hamleler gelse de Netflix, sahip olduğu kullanıcı sayısı ve içerikleri ile hala ilk sırada olmayı başarıyor. Netflix platformu bildiğiniz üzere abonelik sistemi ile çalışıyor ve tamamen reklamsız olarak kullanıcılara sunuluyor. Netflix CEO’su Reed Hastings ise geçtiğimiz gün yapmış olduğu açıklamada, sürdürülen spekülasyonlara ve yatırımcı baskılarına rağmen Netflix gelirlerini artırmak için reklam tabanlı bir iş benimsemeyeceklerinin altını çizdi. Hastings, ayrıca Facebook, Google ve Amazon gibi şirketlerin online reklamlar noktasında oldukça güçlü ve büyük olduğunu ve birçok kaynaktan veri entegre ettiklerini de belirtiyor.

Netflix’e reklam geliyor mu?

Türkler Netflix’de en çok ne izliyor? Netflix Türkiye’nin enleri açıklandı!Türkler Netflix’de en çok ne izliyor? Netflix Türkiye’nin enleri açıklandı!

Üç şirketin de online reklamcılık işlerinin çoğunu elde edeceğini ifade ediyor. Reed Hastings’e göre Netflix’in 5-10 milyar dolar bir reklamcılık işine dönüşmesinin zor olacağını ve şirket için kar getirecek bir reklamın olmadığını belirtiyor. Netflix bu kapsamda reklamsız olarak hizmet vermeye devam edecekken, platformun her zaman böyle mi olacağı tabii ki bilinmezliğini koruyor. Ancak bu kapsamda Netflix’in reklam sunmaması, kişisel verilerin korunması noktasında da önemli bir rol oynuyor. Öyle ki Netflix’in dördüncü çeyrek gelirleri şirketin zaten reklam ihtiyacı olmadığını da açık bir şekilde gösteriyor.

Baktığımız zaman Netflix dördüncü çeyrek için Salı günü yeni bir gelir raporu yayınladı. Şirket hisse başına 1.30 dolar oranda yükselirken, toplam gelirinin ise 5.47 milyar dolar olduğunu açıkladı. Diğer yandan yıl içerisinde ise Netflix hisseleri yüzde 4.58 oranla yükseldi. Netflix gelirlerinin arttığını görürken, kullanıcı sayısında geçtiğimiz yıla göre yüzde 27’lik bir düşüş görüyoruz. Öyle ki 2019’u 167.09 milyon ücretli üyeyle bitiren şirket Orta Doğu, Asya-Pasifik ve Afrika ülkelerinde abone sayısını ikiye katlamayı başardı.  


6 ay ücretsiz Netflix iddiasına resmi açıklama geldi6 ay ücretsiz Netflix iddiasına resmi açıklama geldi
2020 Netflix ücretleri ne kadar?2020 Netflix ücretleri ne kadar?

PAYLAŞ