Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor! - Haberler - indir.com

Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 41 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-29 15:32:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Bir süre önce çevrimiçi yayın platformu Apple TV+ ile Netflix’le rekabete giren teknoloji devin yayın platformlarında dengeleri değiştirecek bir anlaşmanın peşinde.

Apple yakın zamanda kullanıma sunduğu Apple TV+ ile dikkatleri üzerine çekse de henüz hedeflediği noktaya gelmiş değil. Pazarda daha çok ön plana çıkabilmek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Apple şimdi de Netflix’le bir satın alma yarışına giriyor. Ünlü film stüdyosu Metro-Glodwyn-Mayer (MGM) ile anlaşma yapma çalışan şirket bu konuda Netflix’i zorlayacak gibi duruyor.

Apple tvOS 13 ile gelen yeni özelliklerApple tvOS 13 ile gelen yeni özellikler

Apple’ın piyasaya girmesinin üzerinden üç ay geçmesine rağmen başarılı içeriklerle yoğun bir kullanıcı kitlesi oluşturmayı başardı. Ancak çok fazla içerik yerine özel programlara yoğunlaşan Apple TV+ henüz efsane bir yapıma imza atmış değil. Bu durumu değiştirmek isteyen şirketle ilgili CNBC’nin pek çok kaynağa dayandırdığı habere göre Metro-Glodwyn-Mayer (MGM)’le anlaşmak için harekete geçti.

Apple yayın sektöründe dengeleri değiştirmeye çalışıyor

Metro-Glodwyn-Mayer bünyesinde Hot Tub Time Machine gibi filmlerden, neredeyse her dönemin efsanesi olan James Bond serisine kadar pek çok film bulunuyor. Tabi bu tip bir film stüdyosuyla anlaşma sağlamak için uzun toplantılar ve görüşmeler yapılması gerekiyor. Ancak gelen iddialara göre MGM’yle anlaşma sağlamak isteyen tek şirket Apple değil. Bir süredir Netflix’inde anlaşma yapmaya çalıştığı yer alıyor. Apple ise MGM’nin yanı sıra Lionsgate ve A24 film stüdyoları da var. A24’ün yıllık film listesinin kısa olduğu düşünüldüğünde bu Apple’ın çizmek istediği imaja da oldukça uygun gibi görünüyor. Ancak bu stüdyolar şimdilik Apple’ın yedek planı gibi.  Apple MGM’yi satın alabilirse Netflix’le rekabette oldukça öne geçebilir.

Apple TV Kanalları Bir Pakette Olacak

Zaten şirket bu alanda pek çok adım atıyor. 4.99 dolar abonelik ücretiyle dikkat çeken Apple bunun yanı sıra yeni bir Apple aksesuar alan kullanıcılara bir senelik Apple TV+ üyeliği hediye ediyor. Şirket bu hamlelerinin üzerine bir de kendi dizi ya da film efsanesini yaratabilirse büyük bir başarı elde edecek. Apple hakkında bir diğer iddia ise canlı spor karşılaşmalarını yayınlayabilmek için PAC-12 yetkilileriyle görüşmeye başladığı. Yatırımlarını oldukça dikkatli yapan şirket bir süre önce en büyük yatırımını Beats’e yaparak şirketi 3 milyon dolara satın almıştı. Eğer şirket şuanda piyasa değeri 10 Milyon dolar olan Metro-Glodwyn-Mayer’i satın alacak olursa bir kez daha kendi satın alma rekorunu kırmış olacak.


İlgili uygulamalar
Netflix ilk kez global kullanıcı istatistiklerini paylaştıNetflix ilk kez global kullanıcı istatistiklerini paylaştı
2020 Netflix ücretleri ne kadar?2020 Netflix ücretleri ne kadar?

PAYLAŞ