Netflix Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Dudak uçuklatan rakam! - Haberler - indir.com

Netflix Türkiye'den ne kadar kazanıyor? Dudak uçuklatan rakam!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-04 12:04:01
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler çevrim içi dizi ve film platformu olan Netflix, Türkiye’de 1.5 milyon üyeye sahip olduğu öğrenildi. Şirketin Türkiye kazancı ise dudak uçuklattı.

Son dönemlerin en popüler çevrimiçi platformları arasında olan Netflix’in uzun bir süre daha en çok kullanılan dizi ve film platformu olacağı bir gerçek. Pazara giriş yaptığında sektörün lideri olan Netflix’in karşısında artık Apple ve The Walt Disney Company gibi rakipler bulunuyor. Ancak bu platformların kullanıcı kitlesinin genişlemesi için daha zamana ihtiyaç olduğu da kesin. Türkiye’de 1.5 milyon abonesi olduğu bilinen Netflix bildiğiniz gibi geçtiğimiz dönemlerde RTÜK denetimine girdi. Peki bu durum Netflix’in Türkiye’deki başarısını nasıl etkileyecek?

Netflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyorNetflix insanlar tarafından oluşturulan koleksiyonları test ediyor

RTÜK’ün Netflix’i denetlemek istemesi birçok kullanıcıya Netflix’in Türkiye’den çekileceğini düşündürmüştü. Son ana kadar nasıl bir strateji izleyeceği konusunda hiç ipucu vermeyen platformun nasıl bir adım atacağı da büyük bir merak konusu olmuştu ki, Netflix’ten herkesi şaşırtan bir karar geldi. Türkiye’de hizmet vermeye devam edeceğini açıklayan platform RTÜK’ün denetimi altına girerek, elde ettiği karın bir kısmını da RTÜK’e vermeyi kabul etti.

Netflix Türkiye’den ne kadar kazanç sağlıyor?

Netflix'ten Chrome İçin Yepyeni Bir Eklenti

Türkiye’deki kullanıcılarına üç farklı abonelik paketi sunan platform bu paketleri “Temel”, “Standart”, “Özel” olarak adlandırıyor. Kullanıcıların SD görüntü kalitesi ve sadece tek bir cihazla giriş yapabileceği “Temel paket” 17.99 TL, HD görüntü kalitesi sunan ve iki cihazdan giriş yapmaya hak tanıyan “Standart paket” 29.99 TL, HD ve ultra HD görüntü kalitesi sunan ve dört farklı cihazdan giriş imkanı tanıyan “Özel paket” 41.99 TL.

Genel olarak incelediğimizde ise Netflix’in en çok rağbet gören paketinin 29 TL değerindeki “Standart” paket olduğunu görüyoruz. Peki Netflix’in Türkiye’den elde ettiği gelir ne kadar? Tek bir E-posta adresiyle birden fazla kullanıcıya sahip olan platformun aktif net kullanıcı sayısını tahmin etmek oldukça zor olsa da Netflix’in 1.5 milyon aboneden aylık olarak elde ettiği gelirin 45 milyon olduğu öğrenildi. Bu durumda platformun sadece Türkiye’den elde ettiği yıllık gelir de 540 milyon TL

Netflix Keyfinizi Artıracak 7 Öneri

Yönetmelik gereği platformun RTÜK’e para ödemek zorunda olduğunu düşünürsek ilerleyen dönemlerde Netflix Türkiye’deki gelirinin bir kısmını da kaybedecek. Ancak binde beş olarak belirlenen bu oranın platformun gelirini çok sarsamayacağını söyleyebiliriz. Netflix RTÜK’e aylık olarak 225 bin TL ödemek zorunda. Tabi bu rakam platformun abone sayısının arması ve azalmasına göre zaman içerisinde de değişim gösterecek. Kısacası şirketin Türkiye’den elde ettiği gelir göz önünde bulundurulduğunda şirketin platformu neden Türkiye’den çekme yoluna gitmediğinin yanıtını da almış oluyoruz.


İlgili uygulamalar
Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!Netflix rakibi Apple TV kasım ayında geliyor!
Netflix hesabına sahip olanları görmekNetflix hesabına sahip olanları görmek

PAYLAŞ