Netflix'e reklam gelecek mi? - Haberler - indir.com

Netflix'e reklam gelecek mi?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-02 21:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Dijital servis ve uygulamaların en önemli gelir kaynaklarından birisi reklamlar oluyor. Reklamlar her ne kadar kullanıcılar tarafından beğenilen bir durum olmasa da, şirketlerin ayakta durabilmeleri için bu tarz gelir modellerine ihtiyacı bulunuyor. Bu kapsamda abonelerine tamamen reklamsız olan popüler dizi ve film izleme platformu olan Netflix için reklamların gelip gelmeyeceği bir süredir merak ediliyor. Konu ile alakalı ise Netflix CEO’su tarafından önemli açıklamalar yapıldı. Netflix CEO’su Reed Hastings tarafından kullanıcılar tarafından soru işaretlerine sebep olan reklam sorularına yönelik bir yanıt getirildi.

Netflix’e reklam gelecek mi?

2020 Netflix ücretleri ne kadar?2020 Netflix ücretleri ne kadar?

Netflix CEO ismi Reed Hastings tarafından yatırımcıların baskıları ve spekülasyonlarının tam aksine Netflix’e reklam gelmeyeceğini ifade etti. Bu noktada reklam tabanlı gelir modelini reddettiklerini söyleyen Hastings, diğer teknoloji devleri olan Amazon, Google ve Facebook gibi şirketler üzerinden örnekler verdi. Bu şirketlerin reklam noktasındaki gücünü ifade eden CEO, birçok kaynaktan veri entegre edildiğini belirtti. Reklamların bir endüstri maliyeti olduğunu da söyleyen Hastigs, Netflix’e karlılık sağlayacak olan modelin reklamlar olmayacağının altını çizdi.

Yapılan bu açıklamalar doğrultusunda Netflix platformuna bir süre daha reklam dahil olmayacağını anlıyoruz. Ancak ilerleyen dönemlerde şirketin planlarında değişiklikler görebiliriz. Netflix’in 2019 dördüncü çeyrek verilerini hatırlayacak olursak şirket toplam 5.47 milyar dolar gelir ile yılı kapattı ve bir önceki yıla göre abone sayısında yüzde 27’lik bir azalma yaşadı.   


Netflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptıNetflix CEO’su “Netflix’e reklam gelecek mi?” sorusu hakkında açıklama yaptı
Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!Apple ve Netflix için yeni bir rekabet başlıyor!

PAYLAŞ