Microsoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyor - Haberler - indir.com

Microsoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 53 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-16 15:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Yazılım devi Microsoft bilgisayar yazılımları, elektronik cihazlar, kişisel bilgisayarlar ve bilişim hizmetleri üretir, lisanslar ve satar. Son dönemde ise teknoloji pazarında ön plana çıkan yapay zeka teknolojisi hayatımıza kolaylıklar sağlamaya devam ediyor. Bunun üstüne Microsoft yapay zeka alnına neden bu kadar yoğunlaşmış olduğu da ortaya çıkmış oluyor. Microsoft, yapay zeka sistemlerini daha çok sağır ve görme engelli kişiler için daha erişilebilir hale getirecek bir proje duyurdu. Araştırmacılar, çoğu veri kümesinin bu insan kategorisinin özelliklerini hesaba katmadığından eminler. Teknolojinin gelişmesi ile beraber birçok problemde bulunuyor. Makine öğrenimi algoritmalarını öğrenmek için yeterli veriye sahip olmaması ve işitme yada görme yetilerini tam olarak sağlıklı bir şekilde kullanamayan kişilere özel tasarlanmış teknolojiler geliştirmemesidir.

Önemli projelerden biri olan: Görünmez Görüntüleme Eğitimi için Nesne Tanıma projesi, görme yetisini kaybetmiş insanlar için yeni bir genel video veri kümesi oluşturacak. Bu veriler ile akıllı telefon kameraları için algoritmalar geliştirmek için kullanılacak. Kullanıcıların günlük olarak ihtiyaç duyduğu nesneleri cüzdan, yüz maskesini tanıyabilecekler. Bu sebeple cihazlar odanın neresinde olduklarını anlayabilecekler.

Microsoft Edge için iki yeni özellik geldiMicrosoft Edge için iki yeni özellik geldi

Microsoft yapay zeka sistemlerini güçlendiriyor

Microsoft ayrıca, Amiyotrofik Lateral Skleroz hastalarını destekleyen bir kuruluş olan Team Gleason ile de bu proje için iş ortaklığı gerçekleştiriyor. Bu hastalığa sahip olan kullanıcıların fotoğraflarından açık bir veri seti oluşturacak. Algoritma, gelecekte ALS belirtileri olan kişileri daha iyi tanıyabilecekler. Üçüncü bir proje ekibi çeşitli etiketleri eğitmek, test etmek ve doğrulamak için halka açık bir veri kümesi geliştiriyor. Sonuç itibariyle ise görme engelli kişiler için akıllı telefonları tanımlayacak ve kullanıcıya seslendirecek olan metne kamerayı doğrultabilecek.

Bakalım Microsoft’un gelecekte gerçekleştireceği yapay zeka teknolojileri, insan  hayatını ne derece etkileyecek.


Microsoft Android cihazları etkileyen bir fidye yazılımı bulduMicrosoft Android cihazları etkileyen bir fidye yazılımı buldu
Microsoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlarMicrosoft, Ekim ayında Xbox Game Pass'e gelecek oyunlar

PAYLAŞ