Microsoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdı - Haberler - indir.com

Microsoft Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldırdı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-29 21:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Microsoft, Adobe Flash Player'ı Windows'tan kaldıran bir güncelleme yayınladı. Microsoft Update Kataloğlu'nda sunulan güncelleme, Flash Player'ı yeniden yüklenmesini de engelliyor. Yazılım devi olarak hayatına devam eden Microsoft, Adobe Flash Player'ı Windows 10 işletim sisteminden kaldıran ve aynı zamanda yeniden yüklenmesini de engelleyen isteğe bağlı olarak bir güncelleme yayınladı. Adobe Flash Player bildiğiniz üzere on yılı aşkın bir süredir Windows'un bir parçası olarak hizmete devam ediyor. 

Microsoft Update Kataloğu'ndaki KB4577586 numaralı güncellemenin sistemden sadece Windows 10 ile birlikte gelen sürümü kaldırdığını belirtmekte fayda vardır Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra Denetim Masası'nda Flash Player ile ilgili herhangi bir ayar kalmıyor. Fakat Microsoft Edge veya diğer tarayıcılardaki Flash bileşenleri varlığını sürdürmeye devam ediyor. Microsoft, Abode Flash Player desteğini aşamalı olarak sona erdirecek ve günlük kullanımdan kademeli olarak kaldıracak. Windows 10 için Flash desteği bu yılın sonlarında resmi olarak sona erecek.

Microsoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyorMicrosoft, kullanıcı izni olmadan Office PWA'ları cihazlara yüklüyor

Son gelişmeler 2021 yılının yazında gerçekleşecek

Aralık ayına kadar Internet Explorer ve eski Edge için farklı bir güncelleme yayınlanmayacak. Google Chrome motorunu kullanan en son Edge sürümü ise 2021'in Ocak ayında Flash desteğini kaybedecek. Microsoft geçtiğimiz ay Adobe Flash Player  desteğinin sonlandırılmasıyla ilgili bir zaman çizelgesi yayınlanmıştı. Şirket Flash kaldırma aracının 2021'in başlarında Windows Update'te isteğe bir güncelleme olarak görüneceğini açıkladı. Bundan birkaç ay sonra ise Flash kaldırma aracı toplu güncellemelerden birine dahil edilecek ve işletim sistemi kullanıcılarına dağıtılacak. 2021 yazı itibarıyla Microsoft, Adobe Flash Player'dan tamamen kurtulacak.


Microsoft, Office PWA konusunda geri adım attıMicrosoft, Office PWA konusunda geri adım attı
Microsoft Teams yeni özelliklere kavuştuMicrosoft Teams yeni özelliklere kavuştu
Microsoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adımMicrosoft'tan Internet Explorer'ın sonunu hazırlayan adım

PAYLAŞ