iPhone 12 ve Pro satışları beklenenin altında - Haberler - indir.com

iPhone 12 ve Pro satışları beklenenin altında

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 20:30:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Yakın zaman önce tanıtımı gerçekleşen iPhone 12 serisi 13 Ekim tarihinde Apple'ın online tanıtımla karşımıza çıktı. Tanıtım sonrasında serinin bu dört üyesinden iPhone 12 ve iPhone 12 Pro, 23 Ekim tarihinde satışa sunuldu. iPhone 12 ve Pro satışları için resmi sonuçlar henüz açıklanmamış olsa da Apple ve önemli analistler tarafında yapılan iPhone 12 satış tahmini tutmayacak gibi gözüküyor. Satışa sunulması üzerinden bir hafta geçen modellerden hangisi daha çok talep gördü. Bu sorunun cevabı için Apple parça tedariği önemli bir ipucu veriyor.

Hangi iPhone 12 modeli daha çok ilgi gördü

Yeni iPhone modelleri her sene olduğu gibi bu sene de Apple Store mağazaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu. iPhone 12 ser,s, satışa çıkmadan önce ünlü analist Ming Chi Kuo, iPhone 12 modelinin daha çok talep göreceğini öngörmüştü. Kısa bir süre önce Apple tarafından gelen bilgilerde iPhone 12 modelinin daha fazla talep görmesinin beklediği yönündeydi. Ancak satış rakamları henüz açıklanmamış olsa da, iPhone 12 Pro modeli çok daha fazla talep görüyor gibi görünüyor. Bu talebin daha fazla olduğu gerçeği ise Apple parça tedariğinde gizlidir.

iPhone 12 Pro Max'ın batarya kapasitesi ortaya çıktıiPhone 12 Pro Max'ın batarya kapasitesi ortaya çıktı

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgilere bakıldığında, LIDAR sensörü için kullanılan VCSEL çip üretimi için ek sipariş vermeye hazırlanılıyor. Bildiğiniz gibi LIDAR sensör, iPhone Pro modellerde kullanılıyor. Fakat bunlardan Pro Max henüz satışa sunulmuş değildir. Pro Mac modeli ise iPhone 12 Mini ile birlikte 6 Kasım tarihinde ön siparişe sunulacak. İki model 13 Kasım tarihinde satışa sunulacak. Henüz Ming Chin Kuo’nun tahminlerinin tutmadığını söylemek için erken olsa da, ünlü analist tahminlerini yenilemiş gibi görünüyor. Buna göre iPhone 12 ve iPhone 12 Pro satışları  birbirine yakın olacak yüzde 30 – 35 bandında seyredecek. Ünlü analistin iPhone Pro Max için yüzde 15 – 20, iPhone 12 Mini için ise yüzde 10 – 15 bandında bir satış yüzdesi tahmini bulunuyor. iPhone serisi her geçen gün dikkatleri üzerine toplayan ve her bilgisiyle de gündem olmayı başaran bu cihazlar gündem de yerini almayı başarıyor. 


TBMM'ye iPhone 12 başvurusuTBMM'ye iPhone 12 başvurusu
iPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildiiPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildi
iPhone 12 için ters şarj kablosuz şarj gelebiliriPhone 12 için ters şarj kablosuz şarj gelebilir

PAYLAŞ