iPhone 12 için ters şarj kablosuz şarj gelebilir - Haberler - indir.com

iPhone 12 için ters şarj kablosuz şarj gelebilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-28 20:30:07
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

iPhone 11 serisi ile kullanıcıların karşısına çıkması beklenen ters kablosuz şarj özelliği, iPhone 12 modelleri için etkinleştirilebilir. Yeni ortaya çıkan FCC belgelerinde, iPhone 12 için bu tür özellik eklendiği gün yüzüne çıktı. 

Ters kablosuz şarj iPhone 12 için etkinleşecek mi?

Aslına bakarsak MagSaf aksesuarlarının yeniden ortaya çıkması ile beraber, iPhone 12 için ters kablosuz özelliğinin geleceği beklentiler arasında yer alıyordu. Ortaya çıkan FCC belgesine göre yeni iPhone modelleri için kablosuz şarj cihazlarını ve aksesuarlarını yeniden şarj edebilen 360 kHz şarj işlevi şeklinde belgede bir ifade yer aldığı görülüyor. Bu bağlamda değerlendirme yapıldığında, yeni iPhone modelleri için ortaya ters kablosuz şarj özelliği için engel kalmamış gibi görünüyor. Fakat tahminler Apple'ın bu özelliği yazılımsal olarak engellediği yönünde. 

iPhone 13 özellikleri belli olmaya başladıiPhone 13 özellikleri belli olmaya başladı

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan AirPods 3 ve AirPods Pro 2 haberleri sonrası, bu iki yeni kablosuz kulaklığın tanıtılması ile beraber iPhone 12  için de bu özelliğin kullanılabileceği konuşuluyor. Söz konusu bu kulaklıkların 2021 yılı içerisinde ortaya çıkması bekleniyor. Bu da iPhone 13 öncesi ters kablosuz şarj özelliğinin kullanıcıların karşısına çıkacağını gösteriyor. Son ortaya çıkan bilgilere göre AirPods 2 için yılın ilk yarısı, AirPods Pro 3 için ise yılın ikinci yarısı işaret ediliyor. Yine AirPods Studio için ise belirsizlik devam ediyor. Son gelen bilgilere bakılırsa, üst seviye kablosuz kulaklık projesi rafa kalkmış olabilir. Konu ile ilgili elde edilen bilgiler şu an için bunlarla sınırlıdır. 

 


Eski iPhone modelleri için MagSafe sürpriziEski iPhone modelleri için MagSafe sürprizi
TBMM'ye iPhone 12 başvurusuTBMM'ye iPhone 12 başvurusu
iPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildiiPhone 12 çerçevelerinin el kestiği iddia edildi

PAYLAŞ