TBMM'ye iPhone 12 başvurusu - Haberler - indir.com

TBMM'ye iPhone 12 başvurusu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-27 11:30:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Türkiye’deki Apple hayranları tarafından TMBB’ye başvuru yapılmaya başlandı. Öyle ki bu başvuruda iPhone 12 ailesinin kutu içinde yer almayan şarj aletinin çıkması konusu oluyor. Kullanıcılar Fransa’daki durumu örnek göstererek Türkiye için de böyle bir kanun olması gerektiğini savunuyorlar. ABD merkezli Apple, henüz günler önce yeni nesil iPhone 12 ailesini tanıtmıştı. Tanıtım ile beraber birçok yeni özellik ve dönemde başlamış oldu. Bunlardan birisi ve en dikkat çeken detaylardan olan durum ise iPhone 12 ailesinin içinde şarj cihazı ve kablolu kulaklık olmayışı oldu. Bu durum çevrecilik adına gerçekleştirilmiş olsa da, iPhone 12 maliyetini düşürmek adına da yapılmışa benziyor. Ancak bu karar ve gerçekleştirilen iş dünya genelinde kullanıcıların tepkisine sebep oldu.

iPhone 12 için TBMM başvurusu

iPhone 12 Pro Max DxOmark testinde hayal kırıklığı yaşattıiPhone 12 Pro Max DxOmark testinde hayal kırıklığı yaşattı

Apple bu hamle ile oldukça radikal bir karar vermiş olsa da, bu karar bir ülkede kısmen uygulanamıyor oldu. Öyle ki Fransa’nın sahip olduğu bir kanun ile Apple kutu içerisine kulaklık koyma durumunda kaldı. Apple, ülkedeki bir yasa sebebiyle iPhone 12 ailesine kulaklık ekledi. Türkiye için de benzer bir durum gündeme geldi ve tüketiciler, Fransa’daki durumun benzeri olarak Türkiye’de de olması için TMBB’ye başvurularda bulundular.

Fransa’nın 2010 yılında almış olduğu bir kanuna göre piyasaya sürülen telefon kutu içerilerinde kulaklık olma zorunluluğu bulunuyor. Bu zorunluluk sebebi olarak ise radyasyon etkisini azaltmaya yardımcı bir ürün olmasından ötürü oluyor. Ülkemiz kullanıcıları ise bu duruma benzer bir hamlenin Türkiye için de geçerli olmasını istiyor. Fransa’nın iPhone 12 kutu içeriğinde ise kulaklık yer alsa da, şarj aletinin bulunmadığını hatırlatalım. iPhone 12’lerin kutusundan çıkmayan şarj cihazı için ülkemiz cephesinden nasıl bir hamle gelecek ilerleyen günlerde göreceğiz.


iPhone 12 Pro Max'ın batarya kapasitesi ortaya çıktıiPhone 12 Pro Max'ın batarya kapasitesi ortaya çıktı
iPhone 13 özellikleri belli olmaya başladıiPhone 13 özellikleri belli olmaya başladı

PAYLAŞ