Instagram, Servislere Login Olma Özelliğini Test Ediyor - Haberler - indir.com

Instagram, Servislere Login Olma Özelliğini Test Ediyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 30 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-13 17:30:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Özellikle son dönemlerde genç kitlenin Facebook platformundan uzaklaşarak daha çok Instagram tarafına yöneldiği açık bir şekilde gözüküyor. Daha çok Instagram’ın kazanmış olduğu yeni özellikler ve Hikayeler desteği ile bambaşka bir boyut kazandığını görüyoruz. Durum böyle olunca Facebook özelliklerini farklı uygulamalarda görmeye başlıyoruz. Şirket reklam gelirlerini ve kimlik verilerini tehlikeye atmamak için Facebook’la giriş yap özelliğinin bir benzerini Instagram için sunmaya hazırlanıyor. Bildiğiniz üzere Facebook’un uzun zamandır sahip olduğu giriş yap özelliği ile Facebook Sosyal ağı sayesinde kullanıcılar bir şifre oluşturmadan diğer uygulamalara Facebook ile kolay bir şekilde giriş yapabiliyor. Ancak genç kitlenin Facebook yerine daha çok Instagram’a yöneldiği için Facebook elinde yer alan bu önemli değeri diğer uygulamalarına entegre edebilir.

Instagram İle Giriş Yap Özelliği

Instagram'ım İngilizce oldu nasıl Türkçe yaparımInstagram'ım İngilizce oldu nasıl Türkçe yaparım

Instagram’daki giriş sistemini düzenlemek isteyen şirket bu noktada Facebook’la giriş yap özelliğinin bir benzerini Instagram’a taşımayı hedefliyor. Henüz bir prototip özellik olan Ana hesap özelliği sayesinde kullanıcılar bir hesabı öncelik olarak ayarlayacaklar ve diğer hesaplar ise bu öncelikli hesaba bağlanmış olacak. Bu sayede kullanıcılar tek bir hesabın giriş bilgileri ile diğer tüm hesaplarına giriş sağlamış olacak. Uygulamaya basit bir şekilde giriş yapılarak kullanıcılar  tüm hesaplarına erişecek ve bu sayede etkileşimi yüksek bir hesaba sahip olmuş olacak.

Söz konusu bu Ana Hesap özelliğinin Instagram’ın giriş bölümünü güçlendirmesi bekleniyor. Bu noktada şirketin Facebook’la giriş yap özelliği benzeri bir sistem ile daha fazla kimlik ve profil bilgisi de toplanmış olacak. Ana hesap ile giriş yaptıktan sonra kullanıcılar giriş yapmak istedikleri hesabı seçebilecekler veya başka bir uygulama üzerinden paylaşım yapılacağı zaman veriler kolay bir şekilde erişilebilir olacak. Ishan Agarwal tarafından keşfedilen bu yeni özelliğin Instagram’ın Android Alpha versiyonundaki bir APK dosyasında ortaya çıkmış durumda.

Instagram Hikayeler'e GIF'ler ve Tam Boyutlu Paylaşım Özelliği Geliyor

Instagram cephesinden henüz bu konu ile alakalı bir açıklama gelmezken, henüz kendi çalışanları arasında söz konusu bu özelliklerin testlerinin gerçekleştiğini belirtelim. Şirketin haber kaynağı tarafında da geliştirmeler yapacağı beklentiler arasında bulunuyor. Birçok kullanıcı bir servise giriş yaparken Facebook’la giriş yap özelliğini tercih ederken, bakalım Instagram’ın bu hamlesi nasıl bir etki sağlayacak ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


İlgili uygulamalar
Instagram’ı daha güvenli hale getirecek 8 ince ayarInstagram’ı daha güvenli hale getirecek 8 ince ayar
Instagram'da '5xx server error' hatası! nedir?Instagram'da '5xx server error' hatası! nedir?

PAYLAŞ