Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı! - Haberler - indir.com

Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi sürpriz bir ortaklığa imza attı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-07 13:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

ABD ambargosu sonrasında kendi ekosistemini kurmak için adım atan Huawei cephesinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi uygulama ortaklığına imza attı!

Mayıs ayından beri zorlu dönemlerden geçen Huawei yeni cihazlarında Google lisansını kaybetmişti. Huawei Mate 30’u Google uygulamaları olmadan piyasaya sürmek zorunda kalan şirket kendi ekosistemi geliştirmek için ilk adımı atmış ve Huawei cihazları için kendi işletim sistemini yayınlayarak Google alternatifi uygulamalar geliştirmişti. Play Store’a kullanıcıların sadece GMS kullanarak erişebilmesi çeşitli güvenlik açıklarını beraberinde getirmesinden endişe ediliyordu. Bu konuda da bir adım atarak  AppGallery adındaki kendi mobil uygulama mağazasını da geliştiren Huawei yaptığı açıklamalarda kullanıcıların diğer uygulama mağazalarındaki uygulamalara erişebileceğini açıklamıştı.

Ulusal güvenlik tehdidi ilan edilen Huawei bu etiketten kurtulmak istiyor!Ulusal güvenlik tehdidi ilan edilen Huawei bu etiketten kurtulmak istiyor!

Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!

Android ve iOS işletim sistemine alternatif olarak üçüncü bir işletim sistemi kuran Huawei büyümek için daha önünde uzun bir zaman olduğunu biliyor. Şimdilik hedefi mevcut kullanıcılarına alternatif çözümler sunmak olan Çinli teknoloji devinin gelecekteki amacı işletim sistemiyle bir marka haline gelmek gibi duruyor. Bu şartlar altında oldukça şaşırtıcı bir ortaklığa imza atan Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi ile anlaştı. “Global Developer Service Alliance (GDSA)” olarak adlandırılan bu ortaklığın direk olarak Play Store’a rakip olmayı amaçlamadığının altını çizmekte fayda var. GDSA şimdilik daha çok şirketlerin kendi telefonları için oluşturdukları kendi uygulama marketlerine erişim sağlamalarını kolaylaştırıyor. Bu ortaklık sayesinde uygulama geliştiricilerinin geliştirdiği uygulamalar Play Store alternatifi olan uygulama marketlerinde daha hızlı yer alacak.

Huawei, Oppo, Vivo ve Xiaomi tüm dikkatleri üzerine çekti

Çin ve Amerika arasında imzalanan anlaşma sonrasında ABD’nin bir daha aynı kısıtlamaları yapmayacağına güvenmediğinden ABD bağımlılığından kurtulmak istediğini açıklayan şirket Google’a geri dönmeyeceğini ifa etmişti. Bugün ortaya çıkan detay ise Huawei ile birlikte tüm Çin merkezli teknoloji şirketlerinin ABD’den bağımsızlaşmak istediğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Şuanda Huawei dışında Amerika Birleşik Devletleri’yle sorun yaşayan başka Çin merkezli bir şirket yok ama bu ilerleyen dönemlerde olmayacağı anlamına gelmiyor. Hatırlarsanız son dönemlerde Xiaomi’nin de en büyük endişelerinden biri buydu. Bu açıdan baktığımızda açık kaynak kodlu Android üzerine yerel bir uygulama marketi oldukça mantıklı gibi duruyor. İşletim sistemini global pazarda güçlü hale getirmeyi amaçlayan Huawei, AppGallery’i her ülkedeki 100-150 popüler uygulamalarla HMS üzerinden çalışır bir halde kullanıcılara dağıtmak istiyor. Bunun için önünde hala uzun bir zaman bulunan şirketin hedeflediği başarı için nasıl bir strateji izleyeceğini ilerleyen zamanlarda göreceğiz.


Huawei CEO'su CEO Richard Yu, Mate Xs hakkında açıklam yaptıHuawei CEO'su CEO Richard Yu, Mate Xs hakkında açıklam yaptı
Huawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyorHuawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyor

PAYLAŞ