Ulusal güvenlik tehdidi ilan edilen Huawei bu etiketten kurtulmak istiyor! - Haberler - indir.com

Ulusal güvenlik tehdidi ilan edilen Huawei bu etiketten kurtulmak istiyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 37 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-04 10:31:04
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Şirketlerin kötü etiketleri genelde ticari başarılarına engel oluyor. Geçtiğimiz sene Amerika Birleşik Devletleri tarafından “Ulusal güvenlik tehdidi” ilan edilen Huawei ise artık bu etiketten kurtulmak istiyor!

Geçtiğimiz senenin Mayıs ayında ABD tarafından “Ulusal güvenlik tehdidi” nedeniyle ticari faaliyeti yasaklanan Huawei, ABD’li iş ortaklarını da kaybetmişti. Bunun üzerine Google lisansını da kaybeden şirket Android cihazların bel kemiği olan Google Servisleri’ni yeni akıllı telefonlarında kullanamamıştı. Bir süredir ABD yaptırımları nedeniyle ticari faaliyetleri oldukça sınırlanan şirket bağımsızlaşmak için kendi ekosistemini geliştiriyor.

Huawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğizHuawei'den açıklama; Google'a geri dönmeyeceğiz

Geçtiğimiz günlerde ABD ve Çin arasında ticaret anlaşmasının sağlanması üzerine Huawei, Google’a geri dönmeyeceğini açıklamıştı. Bir daha böyle bir yaptırımın olmayacağına güvenmediğini açıklayan şirket Android ve iOS’a rakip olacak yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığını da resmi olarak duyurmuş hatta dün kendi işletim sistemi için ilk güncellemesini de yayınlamıştı. Hatırlarsanız şirket daha öncesinde “ABD Federal İletişim Komisyonu”na üzerindeki suçlamaların düşürülmesi için başvuruda bulunan şirket yapılanların yasa dışı olduğunu ve yanlış yönlendirmeler olduğunu belirtiyor.

Huawei “Ulusal güvenlik tehditti” ilan edilmek istemiyor!

ABD Federal İletişim Komisyonu’na 200 sayfanın üzerinde bir dokümanla başvuran Çinli teknoloji devi “Bu hareket kongre üyeleri de dahil olmak üzere bazı hükûmet yetkilileri tarafından Huawei'yi zorlu ve damgalayıcı kısıtlamalar için ayırmak, ABD pazarından çıkarmak ve itibarını burada ve tüm dünyada zedelemek için tasarlandı." Açıklamasını yaptı.

Geçmişten Günümüze Huawei - ABD Savaşı

Huawei’nin Çin Hukümeti’yle olan yakın ilişkisi şirketin ABD’deki telekomünisyon ağı ve ekipmanlarının tedarikçisi olması durumda bu ekipmanlarla veri casusluğu yapabileceğini doğrular nitelikte sayılmış ve bu durum Huawei’ye karşı birçok ülkenin bakış açısını değiştirmişti.

Uzun bir süredir belirsizliği devam eden konu hakkında ABD Federal İletişim Komisyonu Kamu Güvenliği ve İç Güvenlik Bürosu’nun artık bu konuya son noktayı koyması beklense de, bu konu hakkında Huawei’ye ve ABD Federal İletişim Komisyonu’na sorulan sorular hala yanıtsız kalıyor. Artık bu etiketten kurtulmak isteyen Huawei için verilecek nihai kararın şirketin istediği yönde olup olmayacağını ise ancak ilerleyen zamanlarda öğrenebileceğiz. Huawei hakkındaki gelişmelerden sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.


Huawei P smart Pro Türkiye’de satışa çıktıHuawei P smart Pro Türkiye’de satışa çıktı
Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!

PAYLAŞ