Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı! - Haberler - indir.com

Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-03 23:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji devi Huawei, ABD ile yaşadığı sorunlar karşısında bildiğiniz üzere Google desteğini kaybetme durumu ile karşı karşıya kaldı. Buna karşılık ise Android'e alternatif olarak geliştirmiş olduğu HarmonyOS işletim sistemi ile rakiplerinin karşısına çıktı ve pes etmediğini gösterdi. Çinli şirket söz konusu bu işletim sistemi ile ilgili ilk yeniliği yaptı ve güncellemeyi yayınladı. HormonyOS işletim sistemi şu an için sadece Honor Vision TV'lerde kullanılıyor. Doğal olarak bu güncelleme de şu an için Honor Vision TV'lere sunuldu. 

Huawei şirketi tarafından geliştirilen ve geçtiğimiz yıl kullanıma sunulan HarmonyOS işletim sistemi için ilk güncelleme yayınlandı. Fakat bu güncelleme şu an için sadece Honor Vision TV'ler için sunuldu. Çinli akıllı cihaz üreticisinin Android platformuna alternatif olarak geliştirmiş olduğu HarmonyOS ilk olarak Honor Vision ve Honor Vision Pro adlı akıllı TV'lerde kullanıma sunuldu. Söz konusu işletim sistemi şu an için akıllı cep telefonlara gelmiş değildir. Yapılan ilk güncelleme ile beraber televizyonlara birçok iyileştirilme yapıldığı gibi aynı zamanda yeni özellikler de akıllı TV'lere sunuluyor. Arayüz, ayarlar ve uygulamalarda bazı değişiklikler söz konusu olacak. 

Güncelleme yakın zamanda Avrupa'ya gelebilir

Yukarıda yer verdiğimiz bilgilerin yanı sıra aynı zamanda yeni TV kanalları, ekrandaki duvar kağıdı değiştirme ve albümlerdeki fotoğrafları toplu olarak silme gibi bir takım yeni özelliklerde eklendi. Honor Vision TV şu an için sadece Çin'de satışa sunuluyor. Fakat son güncelleme ile ayarlara global menü desteği de yerleştirildi. Bu durumda söz konusu televizyonların kısa süre içerisinde Avrupa pazarında da piyasaya sürüleceğinin göstergesidir. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Huawei, her geçen gün adı adım adım yükselerek daha başarılı bir çizgide ilerleme kat ediyor. Honor Vision TV adlı cihazlar için sunulan bu ilk güncelleme ile beraber kullanıcılara birbirinden farklı yenilikler ve özellikler sunuluyor. 

 





PAYLAŞ