Huawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyor - Haberler - indir.com

Huawei Avrupa'ya üretim üsleri kuruyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-06 20:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Geçtiğimiz yılın ikinci çeyreğinde başlayan ve halen izleri de devam eden Huawei ve ABD sorunu Çinli şirketi halen yoruyor. Yaşanan sorunlar nedeniyle ABD, Huawei şirketine ambargo uygulamaktan da geri kalmadı. Uzun süredir çeşitli sıkıntılar ile karşı karşıya kalan Huawei, çareyi Avrupa'da bulacak gibi görünüyor. Tüketicilerin ve hükumetin güvenini yeniden kazanmak adına her geçen gün daha sağlam adımlar atarak ilerleyen Çinli şirket, Avrupa'da üretim tesisleri kuracağını ve bu tesislerde doğrudan Avrupalı 5G bileşenleri üreteceğinin bilgisini verdi. 

Ne kadar sıkıntılı bir süreç geçirmiş olsa da üretim yapmaya ve satış oranlarını çok fazla düşürmemeyi başaran Huawei, yaptığı yenilikler ile beraber eskisinden daha güçlü olayı hedefliyor. Şöyle ki Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei, uzun bir süredir ABD'nin baskısı karşısında bir çare bulmaya ve aynı zamanda ABD'nin casusluk iddialarından kurtulmaya yönelik hamleler yapıyor. Olayların ardından bugüne kadar ortak bir nokta bulmak adına çalışmalar yürüten şirket, ABD hükumeti tarafından artık iyice köşeye sıkıştırılmış gözüküyor. Hatta öyle ki Çinli üretici şirket, yaşanan olaylar nedeniyle Türkiye'de de satışa sunulan Mate 30 amiral gemisini Google Servisleri olmadan kullanıcıların beğenisine sunmak durumunda kaldı. 

Huawei Mate 30 Pro 5 Şubat'ta Türkiye'deHuawei Mate 30 Pro 5 Şubat'ta Türkiye'de

Huawei, Avrupa pazarına girmeye hazırlanıyor

Yaşanan olayların ardından Huawei, uzun bir süredir Avrupa ülkelerinin güvenini kazanmak adına çeşitli çalışmalar yapıyor. Fakat yaşanan olaylar, Birleşik Krallık gibi Avrupa ülkelerinin Huawei ile ilgili olarak iki kez düşünmelerine gerekçesini ortaya çıkardı. Hatta öyle ki Birleşik Krallık, kısa bir süre önce Huawei şirketinin ülkedeki 5G altyapısından men edilmesini oyladı. Son derece zor geçen bu süreçte ABD yönetiminin çeşitli lobi çalışmaları yaptığı ve aynı zamanda Huawei'yi bu şekilde daha da köşeye sıkıştırmaya çalıştığı da gündeme gelmişti. Bunun yanı sıra yapılan oylamadan sıkan sonu. ise Huawei'nin lehine çıktı. 

Çinli dev şirket Huawei'nin üst düzey yöneticilerinden biri olan Abraham Liu,, konu ile ilgili olarak çok önemli açıklamalarda bulundu. Liu, Brüksel'de yaptığı açıklama ile beraber Huawei şirketinin, Avrupa ülkelerine her zamankinden daha fazla bağlı olduklarının altını çizdi. Yaptığı açıklama ile beraber aldıkları bir karardan bahseden Liu, Huawei şirketinin Avrupa'da üretim üsleri inşa edeceklerini açıkladı. Avrupa'ya kurulacak olan kurumların 5G üzerinde çalışmalar yapacak. Yönetici Liu, Avrupa'nın farklı bölgelerinde kurulacak olan üretim tesislerinde tamamen Avrupa'ya özel ve direk olarak Avrupalı olan 5G donanımlarının üretileceğinin altını çizdi. Liu'nun düşüncelerine göre Avrupa'da üretilecek olan 5G hizmeti tüm Avrupa'nın ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olacak. 

Başarılı şirket Huawei, uzun bir süredir üzerine olan lekelerden kurtulmak adına güçlü bir şekilde çalışıyor. Çünkü şirket hakkında ortaya atılan casusluk iddiaları sadece ülke yönetimini değil aynı zamanda tüketici kitleyi de etkiledi. Hatta öyle ki Google Servisleri'nin Huawei cihazlarda kullanılmasına izin verilmemesi tüketiciyi son derece tedirgin eden bir durum oldu. Tüm bu sorunları geride bırakmak adına çalışma yapan Huawei, çözüm olarak Avrupa'yı görüyor. 

 


Huawei 6 kameralı telefon patentini aldı!Huawei 6 kameralı telefon patentini aldı!
Huawei P smart Pro Türkiye’de satışa çıktıHuawei P smart Pro Türkiye’de satışa çıktı
Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!Huawei yeni işletim sistemi için ilk güncellemeyi yayınladı!

PAYLAŞ