Huawei CEO’su Eric Xu: Aklımız 6G’de - Haberler - indir.com

Huawei CEO’su Eric Xu: Aklımız 6G’de

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 23 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-22 08:05:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Huawei şirketinin CEO'su Eric Xu, İngiltere'de gerçekleştirdiği basın toplantısı içerisinde gündemde yer alan konularla ilgili bazı açıklamalar yaptı. Eric Xu, şirketin yazılım mühendisliği yeteneklerinin geliştirilmesi, Ar-Ge operasyonları, Siber Güvenlik ve ABD özelinde yaşanan sorunları değerlendirdi.

Huawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi Yapıldı

Huawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi YapıldıHuawei'den Samsung Galaxy S10 Göndermesi Yapıldı

Huawei CEO’su Eric Xu: Aklımız 6G’de

Huawei, ilk bakışta sektördeki diğer markalara benzer Ar-Ge yatırım yönetim sistemi kurdu. Fakat bazı açılardan farklı olduğunu söylememiz gerekiyor. Ar-Ge sürecinde ve yönetim sisteminde; IPD, yani "Entegre Ürün Geliştirme" adı verildi. Bu süreç 1998 yılında Huawei'ye danışmanlık hizmeti veren IBM yardımı ile kuruldu. Müşteri gereksinimlerine yönelik yatırımlara, Yatırım İnceleme Kurulu ve Entegre Portföy Yönetim ekibi karar veriyor. Bu birimler, temel olarak, neyin geliştirileceği, neyin geliştirilmeyeceği ve ne zaman sunulacağı konusunda mekanizmalardır. Zamanlama açısından baktığımızda inceleme döngüsü, Ar-Ge sürecinde kontrol noktaları olarak adlandırılan sürece dayanıyor. Araştırma, inovasyon veya yatırımların ortala yüzdesi toplam Ar-Ge harcamalarının yüzde 10'u kadar. Ancak son yıllarda bu oran yüzde 20'ye kadar ulaşırken hedeflenen bu oranın yüzde 30 olması. Huawei'nin CEO'sunun 6G açıklaması şu şekildeydi:

"2009 yılında, 5G'deki araştırma çalışmalarımızı başlatma kararını veren ITMT birimiydi. İngiltere'de, Huawei'nin 5G araştırmasına 600 milyon ABD doları yatırım yapacağını duyurduk. İçinde bulunduğumuz mobil iletişim endüstrisine baktığımızda, belli bir akış ve belli kurallar var. 2G'den bugüne geldiğimizde bizler 5G'yi konuşuyoruz ama benim aklımda şu anda 6G var. Aynı şekilde 4G ürünleri piyasaya sürülürken de ekiplerimiz henüz o andan itibaren 5G'ye yönelik olarak çalışmaya başlamıştı.

Aslında, 5G tek bir teknoloji terimi değil, mobil iletişim teknolojilerinin şu an gündemde olan son neslidir. 4G'nin araştırma çalışmaları tamamlandıktan sonra, doğal olarak ekiplerimiz gelecek nesil mobil iletişim teknolojilerini araştırıyorlardı. 5G, yeni nesil mobil iletişim teknolojilerinin bugünkü toplamıdır. 5G özelindeki araştırmalar temel olarak 2019 yılına kadar tamamlanmış olacak ve araştırma ekiplerimiz gelecekte mobil iletişim teknolojilerinin nasıl gelişeceği gibi sorulara cevap arayacaklar. Örneğin ileride 6G kategorisine dahil edilebilecek teknolojiler nelerdir? Araştırma ekiplerimiz, araştırmalarını bu tür sorular etrafında organize edeceklerdir. 2028, 2029 veya 2030 tarihlerinde 6G'yi bugün 5G kadar geniş bir şekilde tartışacağımızı tahmin ediyorum. Bu bir anlamda sektörümüzün bir kuralıdır. 5G'den sonra çalışmazsanız, bu sizin için bir gelecek olmadığı anlamına gelir. Her yeni nesil teknoloji farklı dinamikler içerir ve bazı şirketler bu dönemlerde daha güçlü bir şekilde ortaya çıkar."

Ayrıca Huawei'nin CEO'su siber güvenlik konusunda da açıklamalarda bulundu. Bildiğiniz üzere Avrupa'da Çinli akıllı telefon üreticilerinin telefonlarının yasaklandığını görüyoruz. Çünkü Avrupa ülkeleri bu firmaların Çin tarafına bilgi sızdırdıklarını iddia ediyor. Çinli şirketlerden ise bunun tam tersi açıklamalar geliyor. Son olarak Çinli şirketler çözümü, sorun yaşadıkları ülkeler ile anlaşmalar yaparak çözdü. Siber güvenlik konusunda Huawei'nin CEO'su şu şekilde açıklama yaptı:

"Siber güvenlik, kesinlikle kendi başına ele alınması gereken ve uzmanlık gerektiren teknik bir sorundur. Bu bağlamda Huawei, kabul görmüş standartları uygulamaya koymak için hükümetlerle ve farklı endüstri ortaklarıyla birlikte çalışmaktadır. Son zamanlarda, 5G ve siber güvenlik arasındaki yakın ilişkiyi birçok farklı gündemle birlikte yakından gördük ve bence insanlar bu ilişkinin kaynaklarının ne olduğunu açıkça biliyorlar. 5G'nin önde gelen donanım sağlayıcılarına baktığımızda, Nokia, Ericsson, Huawei, Samsung ve ZTE’yi görüyoruz.

Gördüğünüz gibi, burada Amerikan şirketi yok. Çin ve Avrupa, birlikte çalışmakta ve toplam maliyeti düşürmek, bu sektördeki tüm oyuncular için yatırım getirisini artırmak amacıyla, 5G için birleşik bir küresel standart ve aynı zamanda mobil iletişim teknolojilerinin geleceğini ortaya koymaya çalışmaktadır. Endüstrinin ortak çabaları sayesinde, 5G için birleşik bir küresel standardın oluştuğunu görüyoruz. Bu da sektördeki tüm oyuncuların 5G ile ilgili ürünler geliştirirken, bu standartları takip edebilecekleri anlamına gelir. Fakat bugün bazı politikacılar, 5G ve siber güvenliği, sürdürülebilir olmadığını düşündüğümüz politik ya da ideolojik tartışmalara dönüştürdüler."


Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı!Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı!
Huawei’den Apple Watch için kopyalama girişimiHuawei’den Apple Watch için kopyalama girişimi
Huawei Mate 20 Pro için yüz tanıma sisteminde bir ilk!Huawei Mate 20 Pro için yüz tanıma sisteminde bir ilk!

PAYLAŞ