Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı! - Haberler - indir.com

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert çıktı!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-19 20:05:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

ABD ile Huawei arasında yaşanan sorunlar giderek büyürken, konuyla ilgili açıklama yapan Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei ABD’ye sert bir çıkış yaptı. İşte detaylar. 

ABD, Huawei Markasına Yeni Suçlamalar Hazırladı 

Huawei Mate 20 Pro için yüz tanıma sisteminde bir ilk!Huawei Mate 20 Pro için yüz tanıma sisteminde bir ilk!

Huawei’nin kurucusu Ren Zhengfei, kızı ve aynı zamanda şirketin finans şefi olan Meng Wanzhou’nun Kanada’da tutuklanması ile başlayan sürece dair sert açıklamalarda bulundu. Uluslararası alanda büyük bir ses getiren krizde iki ülke de karşı karşıya gelirken, BBC’de yayınlanan yeni röportaj, tartışmaları daha da hararetlendirecek sertlikte.

Huawei ve ABD gerginliği dinmiyor!

Uzun süreden beri gergin olan ilişkiler, iki tarafından birbirine karşı yaptığı suçlamalar ve yeni açıklamalarla da sürekli geriliyor. Dolandırıcılık, hırsızlık, ticari sırların çalınması gibi pek çok farklı ithamların bulunduğu tartışmalarda Huawei’nin kurucusu hiçbir şekilde markasının suçlu olmadığını söyleyerek Huawei’nin ABD tarafından ezilmesine izin vermeyeceklerini söyledi. “Dünya bizi terk ezemez, çünkü rakiplerimize göre daha gelişmiş bir teknolojiye sahibiz. Geçici olarak ürünlerimizi kullanmamak için birkaç ülkeyi daha ikna etseler de, operasyon ölçeğimizi biraz küçülterek bu durumu hasarsız şekilde atlatabiliriz.” diyerek konuya dair Huawei’nin savunmasını yapan kurucu, mevcut sorunun Huawei’nin gücünden kaynaklandığına vurgu yaptı.

Meng Wanzhou sorunu henüz çözülmedi!

ABD’nin kararı ile birlikte Kanada’da gözaltına alınan ve daha sonrasında tutuklanan Meng Wanzhou’nun durumu da henüz netlik kazanmış değil. Öyle ki kefalet ile serbest kalan finans şefi, şu anda yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle ülkesine geri dönemiyor. Üstelik Kanada tarafından Wanzhou’nun ABD’ye iade ihtimali de bulunuyor. ABD Başkanı Donald Trump’ın da dahil olduğu sürecin nasıl tamamlanacağı ve ilişkilerin yeniden normale girip girmeyeceği bilinmezken yeni açıklamalara ABD’nin nasıl yanıt vereceği de merak ediliyor. 

Uzun süredir arası ABD ile iyi gitmeyen Huawei yasaklandı


Huawei Mate 20 Lite için Pie betası yayınlandı!Huawei Mate 20 Lite için Pie betası yayınlandı!
Dünyanın En Büyük Üçüncü Yonga Alıcısı Huawei OlduDünyanın En Büyük Üçüncü Yonga Alıcısı Huawei Oldu

PAYLAŞ