Hindistan hükümeti Bitcoin'i yasaklama kararı aldı - Haberler - indir.com

Hindistan hükümeti Bitcoin'i yasaklama kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 28 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-02 11:31:04
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Kripto Para

Hindistan hükümeti ülke içerisinde, başta Bitcoin olmak üzere, tüm kripto para birimlerinin yasaklanmasını öngören bir yasa tasarısını meclise sunmayı planlıyor. Söz konusu bu kararın arkadaşında ise farklı nedenler vardır. 

Hindistan hükümeti, Bitcoin gibi özel kripto para birimlerinin dolaşımını yasaklayan bir tasarıyı değerlendirmek adına, ülke parlamentosunun alt meclisine sunmayı hedefliyor. Verilen bu kararın nedeni ise ülkenin kripto para birimini piyasaya sürmek ve Hindistan Rezerv Bankası tarafından çıkarılacak olan resmi dijital para biriminin yasak hale getirilmesini hedefliyor. Fakat kripto para birimini ve kullanılmasını destekleyen bazı istisnalar dışında. Bu durum, Hintli milletvekillerinin kripto para birimleri konusunda bu kadar sert bir duruş sergilediği ilk olay değildir. Buna benzer bir olayda 2018 yılında yaşanmıştı. Şöyle ki o yıl içerisinde grup milletvekili, tüm özel kripto para birimlerinin yasaklanmasını ve kullananların da 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması önerisinde bulunulmuştu. 

Kripto para kazançlarına vergi geliyor!Kripto para kazançlarına vergi geliyor!

Kripto para birimlerine Hindistan olumlu bakmıyor

Aynı yıl Hindistan Maliye Bakanı Arun Jaitley ise şunları söylemişti: "Hükümet, kripto para birimini yasal olarak tanımıyor. Bu kripto paraların, yasadışı faaliyetlerin finanse edilmesini veya bir ödeme sisteminin parçası olarak kullanılmasını engellemek için her türlü önlemi alacak."

Hindistan'ın para politikalarını düzenlemekle ilgilenenler, 2018'de bir dizi dolandırıcılı8k faaliyetlerinin ardından kripto para birimi işlemlerini geçici olarak yasakladı. Ancak bu yasak, Mart 2020'de birkaç borsa ve tüccarın mahkemede itiraz etmelerinin ardından Hindistan Yüksek Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı.


HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!HBAR kripto parası ile Google yeni bir ortaklığa imza attı!
HTC'den yeni kripto para cihazıHTC'den yeni kripto para cihazı
HTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacakHTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacak

PAYLAŞ