Kripto para kazançlarına vergi geliyor! - Haberler - indir.com

Kripto para kazançlarına vergi geliyor!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 52 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 12:50:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Güney Kore kripto para ticaretinden gelir elde etmek için harekete geçti. Kripto para ticaretini vergiye bağlamak isteyen Güney Kore’de taslak yasalaştırılışa vergi ofisi borsaların yakasını bırakmayacak!

2017 senesinde patlama yaparak tüm dünya yatırımcıların ciddi bir şekilde dikkatini çeken kripto para piyasası elde ettiği bu yükselişle hükumetin de radarına takıldı. Günden güne büyük kazançların kazanıldığı kripto para dünyası yeni düzenlemelerle vergiye bağlanabilir.

Facebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldıFacebook'un kripto para pirimi Libra kan kaybediyor; Visa, Mastercard ve eBay projesinden ayrıldı

Hükumetler gelirden pay istiyor!

Hatırlarsanız daha öncesinde de bazı ülkelerde kripto para ticaretlerinin vergiye bağlanması konusu gündeme gelmiş ama yasalaştırılmamıştı. Ancak Güney Kore bu düşüncesinde oldukça ciddi gibi görünüyor. Kripto para ticaretinden gelir sağlamak isteyen Güney Kore Ekonomi Bakanlığı söz konusu düzenleme için yasa taslağı üzerine çoktan çalışmaya başladı bile.

Güney Kore'de bir belediye kripto para çıkarıyor

Ekonomi Bakanlı’ğının hazırladığı yasa taslağında kripto para ticareti üzerinden kazanılacak vergi, kazancın yüzde 40’nın hesaplanarak yüzde 20’sine vergi uygulanan “Diğer kazançlar” kategorisinde bulunuyor. Tabi bu yeni yasa taslağı hükumet birimlerini mutlu edecek bir gelişme olsa da kripto para ticareti yapanların canını sıkacak gibi. Çünkü bu piyasadaki rağbetin en önemli etkenlerinden biri de piyasanın serbest olması.

Eğer söz konusu yasa tasarısı kanunlaştırılırsa vergi ofisleri hızlı bir şekilde harekete geçecek. Hatırlarsanız geçtiğimiz dönemlerde zaten Güney Kore’deki vergi ofisi Bithumb borsasına 69 milyon dolar vergi kesmiş ve borsa itiraz için mahkemeye başvurmuştu. Daha ortada yasa olmadan borsaların boğazına yapışan vergi ofisleri tasarı kanuna dönüşürse borsalara nefes aldırmaya bilir. Güney Kore’de söz konusu taslağın yasa olarak kabul edilmesi ilerleyen dönemlerde ülkemizde de böyle bir vergi uygulanmasına zemin hazırlayabilir.


Ünlü kripto para borsası Binance Türk Lirası kabul etmeye başladıÜnlü kripto para borsası Binance Türk Lirası kabul etmeye başladı
Kripto analisti, Bitcoin'in 100.000 dolara çıkacağı tarihi açıkladıKripto analisti, Bitcoin'in 100.000 dolara çıkacağı tarihi açıkladı
Konya, kripto parasını üretiyor!Konya, kripto parasını üretiyor!

PAYLAŞ