HTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacak - Haberler - indir.com

HTC Exodus akıllı telefonlarla kripto para madenciliği yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-16 14:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji üreticisi HTC tarafından yapılan bir duyuru ile geliştirilmesi devam edilen DeMiner uygulaması ile Exodus akıllı telefonlarda Monero XMR kripto paranın kullanılabileceği ve XMR madenciliği yapılabileceği açıklandı. Akıllı telefon üreticisi HTC, geçtiğimi aylarda blockchain tabanlı akıllı telefon modelleri olan Exodus 1 ve daha düşük donanım özellikleri ile karşımıza gelen Exodus 1s cihazlarını duyurmuştu. HTC’den gelen bugün ve güncel duyuruya göre ise blockhain tabanlı akıllı telefonlar Exodus serisinde monero kripto para biriminin kullanılmasına izin verileceği ifade edildi.

HTC, Exodus cihazlarda moneronun kullanılabilmesi için çip tasarım şirketi olan Midas Lab ile bir iş birliğine gitti. İki şirket moneronun Exodus’larda kullanılabilmesi için DeMiner adlı bir uygulama geliştirmeyi sürdürüyor. Ayrıca bu uygulama bir kripto para cüzdanından çok daha fazlası olacak.

HTC'den yeni kripto para cihazıHTC'den yeni kripto para cihazı

DeMiner ile XMR madenciliği yapılabilecek

DeMiner uygulaması, kirpto para birimi moneronun kullanılmasını sağlayacak ve kripto para madenciliği yapılmasına da olanak sağlayacak. Fakat telefon şarja takılı olmadığında yada kullanıldığında kripto para madenciliği devre dışı kalacak. Bu sayede ise güç ve performans kaybı yaşanmamış olacak. HTC’den Phil Chen, DeMiner ile beraber XMR madenciliğinin daha yerel hale gelmesini hedeflediklerini ifade ediyor. Chen, kripto para madenciliğinin devasa havuzlara sahip olduğunu ve bu sorunu ortadan kaldırmanın madeni erişilebilirliğini kolaylaştırmak olduğunu belirtiliyor. Bu erişilebilirlik ise mobil cihazların avantaj olduğunu söylüyor.

DeMiner uygulamasının insanları kripto para madenciliğine teşvik edeceğini ve madenciliğin ise uygun maliyet ile yapılabileceğini ifade ediyor. DeMiner ile Midas Lab üzerinden yapılan açıklama da, XMR madenciliğinin şuan için yüksek maliyete sebep olduğu ve dizüstü bilgisayarlar ile 65W enerji harcayarak günde 0.06 dolar değerinde XMR madenciliği yapıldığı belirtiliyor. Bu düzeyde ise XMR madenciliği, kullanıcılara günlük 0.156 dolar maliyete sebep oluyor. Madencilik kar yerine zarara dönüşmüş oluyor.

Ancak HTC tarafında ise Midas Lab’ın kurucusu ve CEO’su Jri Lee, DeMiner uygulaması ile Exodus 1s kullanıcılarının günde 0.0038 dolar kazanç sağlayabileceklerini ve bu miktarın ise yarısı maliyetle gerçekleşeceğini ifade ediyor. Bakalım HTC beklediği ilgiyi bu modellerinde görecek mi göreceğiz.


HTC'nin Şubat ayı gelir raporu açıklandı!HTC'nin Şubat ayı gelir raporu açıklandı!
HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!HTC Vive Cosmos Elite'den Half-Life tutkunlarına müjde!

PAYLAŞ