HTC'den yeni kripto para cihazı - Haberler - indir.com

HTC'den yeni kripto para cihazı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 43 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-05 13:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Akıllı Telefonlar

Tayvan merkezli teknoloji şirketi HTC, kripto para işlemlerinde yeni bir hamle yaparak bu alanda etkin olmaya devam ediyor. Daha önce Exodus 1'in tanıtımını gerçekleştiren şirket, şimdi de Exodus 5G Hub'ın duyurusunu yaparak gündem de adından söz ettiriyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde, HTC Blockhain tabanlı olan akıllı cihazı Exodus'un itibarı paralar için sayışa sunulacağı yönünde çeşitli haberler çıkmıştı. Tayvan merkezli teknoloji şirketi, 2018'in ekim ayında tanıtımı gerçekleştirilen Exodus 1'in yakın zamanda içerisinde kullanıcılar tarafından ABD doları ve kripto para olmayan itibari paralarla satın alınabileceğinin bilgisini vermişti. Exodus 1, HTC şirketinin blok zinciri teknolojisine sahip olan ilk akıllı cep telefonu olarak adından söz ettiriyor. 

Yeni kripto para cihazı HTC'den geliyor

Teknoloji şirketi, bugüne kadar bitcoin blok zincirini desteklerken aynı zamanda akıllı cihazları 5G ağlarına bağlanmasını sağlayan yeni bir yönlendirici, yeni blockhain tabanlı akıllı telefonunu kullanıcıların beğenisine sunuyor. İnternet özellikli olan cihazlar için 5G bağlantısının sunulduğu dile getirilen Exodus 5G Hub hakkında açıklamalar yapıldı. Söz konusu bu cihaz, kullanıcıların Bitcoin (BTC) içeriğini destekleyecek ve kullanıcıların yapmış oldukları işlemlerin kaydedilmesini ve ardından doğrulanmasının yanı sıra kullanıcıların blok zinciri ağının güvenliğinin sağlanmasında rol almasına da izin verilecek. Söz konusu bu akıllı cep telefon, Android 9 işletim sistemine sahip ve 4G - 5G destekli Wi-Fi hizmetlerini de içeriyor. Şirketin bu cihazı, Qualcomm’un Snapdragon 855 yonga setini kullanıyor. Şu an için, Exodus 5G Hub’ın, 2,5 GHz (ABD Sprint) ve 3,5 GHz (Avustralya) seçeneklerinin kullanıcıların hizmetine sunulacağı düşünülüyor. Fakat HTC telefonun diğer 5G frekansları için de gelebileceğini de dile getirildi.

Blockchain tabanlı telefon HTC EXODUS 1 - Binance Edition fiyatı ve özellikleriBlockchain tabanlı telefon HTC EXODUS 1 - Binance Edition fiyatı ve özellikleri

Kripto para işlemlerinde yeni dönem başlıyor

Konuyla ilgili açıklama resmi açıklamada bulunan HTC, "Bulut sunucularının sizi doğrulaması yerine, siz sunucuları doğruluyorsunuz." ifadelerini kullandı. HTC'nin Merkeziyetten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Phil Chen ise Exodus’tan, "Verilerin geleceği ve internet için doğru mimarinin elde edilmesiyle ilgilidir; bunlar da güvenlik, gizlilik ve veri sahipliğini veriyi üreten kişiye devretmeyi içerir" ifadeleriyle bahsetmişti.

5 inç ekran üzerine kurulan söz konusu bu Exodus 5G Hub, 2,63 Gbps’ye kadar indirme ve 287 Mbps’ye kadar da yükleme işlemlerine izin veriyor. Söz konusu akıllı cihazın, bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürüleceği hakkında çeşitli söylentiler vardır. ABD’li operatör Sprint, şu anda standart 5G Hub için 600 dolar talep ediyor. Aylık plan için ise söz konusu fiyat 300 dolar şeklinde belirlendiği dile getirildi. Cihazın yakın zaman içerisinde kullanıcıların beğenisine sunulacağı düşünülüyor. .


HTC akıllı telefon pazarından çekilecek mi? Açıklama geldi!HTC akıllı telefon pazarından çekilecek mi? Açıklama geldi!
HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir!HTC geri dönüyor! Şirket için 2020 dönüm noktası olabilir!
Resmi olarak tanıtılan HTC Wildfire R70 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan HTC Wildfire R70 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ