Hackerlerın yeni silahı

Hackerlerın yeni silahı "Corona Virüsü" oldu!

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 38 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-05 19:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde tüm dünyayı saran Corona virüsü paniği hackerların yeni silahı haline gelmiş durumda! Akıllı telefonları ve bilgisayarları ele geçirmek için yeni bir hamle yapan bilgisayar korsanları kullanıcılara ulaşmak için Corona virüsünü kullanıyor.

Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.

Hackerların çok kullandığı şeytani yöntemlerHackerların çok kullandığı şeytani yöntemler

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan Corona virüsünden ölenlerin sayısının 427’ye yükselmesi tüm dünyada bir panik hali tetiklerken hackerları da harekete geçirdi.

IBM X-Force ve Kaspersky araştırmacılarının yaptıkları araştırmaya göre bilgisayar korsanları kullanıcılara spam E-postası göndererek akıllı telefonlarına ve bilgisayarlarına erişim sağlamaya çalışıyor. Kötü niyetli yazılım bulunduran bu linkler Corona virüsü hakkında bilgi veren içerik makalesi olarak kullanıcılara gönderiliyor.

Açtığınız E-maillere dikkat edin!

Japonya’da ortaya çıkan bu E-postalar kullanıcılara Corona virüsünün hangi ülkelere yayıldığı hakkında bilgi veriyor ve hastalığın durumdan daha fazla bilgi sahibi olabilmek için kullanıcıları ekteki dosyaya yönlendiriyor. Eğer kullanıcılar bu dosyaya tıklarsa bilgisayar korsanları kişisel bilgisayarlarına erişim için gerekli arka kapıyı aralamış oluyor. Buda hackerları bilgisayarınızdaki tüm verilere erişebileceği, değiştirebileceği ve silebileceği anlamına geliyor.

Siber Saldırılar En Çok Hangi Ülkelerden Yapılıyor?

IBM siber güvenlik uzmanları yaşanan bu durum karşısında daha öncede bu tip suistimallerin yaşandığını ve Corona virüsünün bu tip kötü niyetli faaliyetler için yeni bir dalga yarattığını belirtti. Uzmanlar Corona virüsü paniğinin neden olduğu korkunun bu yöntemin başarılı olmasındaki kilit nokta olduğunu düşünüyor. Hackerlar bu tip güncel konuları en dikkatli kullanıcıların bile anlık korku ve zaaflarından yararlanabilmek için daha öncede siber suç aracına çevirmişti ve nedenle gönderilen E-mailleri açarken tedbirli olmak gerekiyor.                                                                           

Konuyla ilgili açıklama yapan “Atlantic.Net CEO’su ve siber güvenlik uzmanı Marty Puranik” hackerların gönderdikleri E-mailler içerisinde bulunan kötü niyetli yazılımların indirilme ve açılma oranlarını takip ederek performansa göre benzer eylemleri yeniden farklı yollarla kullandıklarının altını çizdi.

Siber saldırılardan korunmanın yolları;

IBM yayınladığı raporda şimdilik sadece Japonya’ya odaklansa da, bu durumun Corona virüsü bulunan diğer ülkelerde de kullanılabileceğini belirterek E-posta sahtekarlığındaki artışlara dikkat çekiyor. Virüsün dünyada yarattığı paniğin daha çok kullanılabileceğini ve benzer yöntemlerin artabileceğini açıklayan IBM bu tip saldırılardan korunmak için kullanıcılara bazı önerilerde bulundu.

Tabi ki de ilk adım tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamak. Eğer tanımadığınız bir E-posta adresinden bir metin ya da garip görünümlü bir bağlantı gözünüze çarptıysa açmamanız ve talep etmediğiniz ekleri de indirmemeniz gerekiyor.

Diğer bir adım ise telefonunuza ve tabletlerinize yüklediğiniz güncellemelerin gerçekten güncel olduğuna dikkat etmek. Hatırlarsanız 2019 senesinde binlerce Android telefon sahte Samsung uygulaması indirmiş ve siber saldırıya maruz kalmıştı.

Üçüncü ve en önemli adımlardan biri de güvenli şifreler seçmek. İnternette oluşturduğunuz profilleri, akıllı cihazlarının açılış şifrelerini klasik olarak kullanılan basit ve kısa şifrelerden seçmemeye dikkat edin ve mutlaka imkan tanıyan cihaz ve platformlarda iki faktörlü kimlik doğrulaması kullanın.

Ve kötü yazılımlardan korunmak için hem bilgisayarınızda, hem de akıllı telefonunuza mutlaka güvenilir bir antivirüs programı kullanmayı tercih edin.


Bir Hacker Windows 10'daki güvenlik açığını kullanarak NSA'yla dalga geçti!Bir Hacker Windows 10'daki güvenlik açığını kullanarak NSA'yla dalga geçti!
Akıllı telefonunuzun güvenliğini artırarak hackerlardan koruyacak 7 ipucuAkıllı telefonunuzun güvenliğini artırarak hackerlardan koruyacak 7 ipucu

PAYLAŞ