Akıllı telefonunuzun güvenliğini artırarak hackerlardan koruyacak 7 ipucu - Haberler - indir.com

Akıllı telefonunuzun güvenliğini artırarak hackerlardan koruyacak 7 ipucu

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-28 14:02:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Akıllı cep telefonlar, artık neredeyse hayatımızın her alanında kullanılarak hayatımızı kolaylaştıran ürünler haline geldiler. Fakat oldukça yoğun bir şekilde kullanırken unuttuğumuz bir şey vardır. Güvenlik faktörü. Cep telefonumuzu her alanda yoğunlukla kullanırken güvenliğinizi sağlamaya da dikkat etmeniz gerekiyor. Akıllı cep telefonlarımızı hacker ve dolandırıcılıklardan korumak için 7 önemli ipucuna yazımızdan erişebilir ve konu hakkında dikkatli bir şekilde hareket edebilirsiniz. 

Teknolojinin en önemli parçalarından biri olan cep telefonlar her gün birçok işimizi hallettiğimiz ürünler haline geldiler. Cep telefonlar birçok işimizi hallederken aynı zamanda kişisel verilerimizi de depolamaya başladılar. Kişisel bilgileriniz, aile üyelerinizin bilgileri ve buna benzer daha birçok bilgi akıllı cihazlarda depolanıyor. Cep telefonlarınızı daha güvenli bir şekilde nasıl kullanacağınız hakkında soru işaretleriniz varsa yazımızın devamından faydalanın. 

Saint Louis Üniversitesi’nden Flavio Esposito, akıllı telefonlarımızı hackerların ve dolandırıcıların saldırılarına karşı nasıl korunabileceği hakkında çeşitli uyarılarda bulunuyor. Burada 7 farklı dikkat edilmesi gereken durum vardır. 

Akıllı telefonların güvenliğini artıracak 7 ipucu

Sanal kapılarınızı kilitleyin

Cep telefonunuzda kullanmanız gereken şifreleri, tahmin edilmesi zor bir şekilde belirlemek güvenlik açısında son derece önemlidir. Ek olarak kesinlikle bu şifreleri belirli aralıklarla değiştirin. İdeal bir şifrenin uzunluğu 12 karakter olmalıdır. Güçlü bir şifre kombinasyonunda sayılar, semboller ve anlamlı kelimeler oluşturmayacak şekilde oluşturulmalıdır. Her ihtimale karşı açık alanda parola girerken el ile telefonunuzu kapatmalısınız. 

Oturumlarınızı açık bırakmayın

Akıllı cep telefonunuzda kullandığınız sosyal medya profillerinizin oturumlarını kullanmadığınız zamanlarda mutlaka kapalı tutmanız gerekiyor. 

Adblocker gibi reklam engelleyici programlar kullanın

Adblocker gibi reklam engelleyici uygulamalar zaman zaman rahat edici olsa da bu uygulamaları kullanmak güvenlik açısından son derece önemlidir. Sadece masaüstü ya da dizüstü bilgisayarlar değil aynı zamanda cep telefonlarınızda da adblocker gibi reklam engelleyici uygulamalardan birini tercih etmek güvenlik açısından son derece önemlidir. Reklam engelleyicinin yanı sıra aynı zaman kesinlikle muhakkak antivirüs uygulaması da kullanmanız gerekiyor. Spam içerikli ve içeriğini bilmediğiniz mailleri de açmaktan kaçınmalısınız. 

Güncellemeleri ertelemeyi durdurun

Akıllı cep telefonunuzun işletim sisteminin ve uygulamalarının güncellemelerini kesinlikle ihmal etmeyin. Güncellemeler zaman zaman yeni güvenlik açıklarının ortadan kaldırılmasını için çeşitli fırsatlar sunuyor. 

Herkese açık olan Wi-Fi ağlarına bağlanmayın

Herkes tarafından kullanılan ya da ulaşım sağlanacak olan Wİ-Fİ ağlarını kullanmaktan kaçının. Bunun yerine kendinize daha uygun bir tarife seçebilirsiniz. Açık Wİ-Fİ bağlantılarını kullanmaktan başka seçeneğiniz kalmadıysa kullanım süresini olduğunca kısa tutun. 

Önemli verilerinizi telefonunuzda saklamayın

Sizin için önem arz eden verileri mümkün olduğu sürece cep telefonunuzda saklamamaya çalışın. Önemli verilerinizi saklamak için daha güvenli verileri tercih etmeye önem gösterin. Cihazınızda bulunan ögeleri sık sık yenilemekten de geri kalmayın. 

Jailbreak

Akıllı cep telefonunuza Jailbreak uygulamayın. Jailbreak ya da buna benzer uygulamaları kullanmak telefonunuzun güvenlik sınırlarının da ortadan kalkmasını sağlayabilir. Jailbreak ve buna benzer uygulamalar cihazınızın sınırlarını ortadan kaldırabilir ve öyle ki cihazınız saldırılara açık hale gelir. 

 





PAYLAŞ