Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor. - Haberler - indir.com

Siber saldırılar karşısında ne kadar güvendeyiz? Tehlike artış gösteriyor.

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-03-26 09:56:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Günümüz teknoloji dünyasına baktığımız taktirde önemli düzeyde bir değişim süreci içerisinde olduğumuzu görüyoruz. Bu dönüşüm esnasında performans ve verimlilik konuları oldukça önemli bir alana sahiptir. Bu konulara ek olarak en az verimlilik ve performans konuları kadar önemli olan güvenlik konusu da günde de sıklıkla karşımıza çıkıyor. HP şirketi, 28 Mart Perşembe günü düzenleyeceği Webinar etkinliğinde bu konu hakkında detaylı bir açıklamada bulunacak. 

Teknoloji dünyası gelişmesi ile beraber olumlu etkileri ortaya koyarken aynı zamanda olumsuz yönler ile karşı karşıya geliyoruz. Şöyle ki çeşitli güvenlik sorunları, teknolojinin gelişmesi ile beraber gün yüzüne çıkmaya başladı. Kullanıcıların güvenlik sorunları ile karşı karşıya gelmeleri son zamanların en çok konuşulan konuları arasında yerini alıyor. Artan siber saldırı sorunlarına karşı kullanıcılar ne yapmamalılar? Siber suçlar karşısında nasıl önlemler alınması gerekiyor?

Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık Türkiye'ye Karşı Düzenlenen Siber Saldırılar Artık "İDN" ile Önlenecek

İnternette güvenli miyiz?

Son zamanlarda büyük teknolojik değişiklikler ile karşı karşıyayız. Bu iyi mi kötü mü? Elbette ki bu oldukça önemli bir soru işareti. Teknolojik gelişimlerin yükselmesi ile modern iş gücü de elbette ki yüksek oranda evrim geçirdi. Yani teknolojinin gelişmesi beraberinde birbirinden farklı alanlarında gelişmesine sebep oldu. Sektörel gelişimler sayesinde işin nerede ve nasıl yapıldığı konusunda her zamankinden daha fazla esneklik durumu söz konusudur. Söz konusu durumlar karşısında insanların yüzde 62’si birden fazla yerde, yüzde 81’i ise kişisel zamanlarında da çalışıyor. Bu sistem de sürekli olarak kullanıcıların bağlantı hali ile karşı karşıya kalması durumu ortaya çıkıyor. İşlerin teknoloji çağında yürütülmesi halinde internet bağlantısına herhangi bir yerden ve herhangi bir zamanda kesintisiz bağlantı kurabilmenin önemi her geçen gün daha da artış gösteriyor. 

Mobilden hayat sürdürmek artık kullanıcıların vazgeçilmezi haline geldi. Mobilin vazgeçilmez olmasının en büyük nedeni ise elbette ki, esneklik kavramının mobilde yerini alıyor olmasıdır. Fakat bu olumlu durumlar karşısında güvenlik ihlali ile karşı karşıya kalıyoruz. Yapılan siber saldırıların sonucunda ortalama 11,7 milyon dolar ile karşı karşıya geliyoruz. Durum bu şekilde ilerlerse 2021 yılında siber saldırıların 6 katrilyon dolar olması bekleniyor. Rakamlar dudak uçuklatacak düzeyde olup hem kullanıcıyı hem de siber saldırı altında kalan kurumları da olumsuz yönde etkilemekten geri kalmıyor. 

HP şirketinin siber güvenlik alanı ile ilgili önemli çalışmaları mevcuttur.  Örnek vermek gerekirse, HP Sure Start bir siber saldırıda güvenli BIOS’u otomatik olarak geri yüklüyor. HP Sure View ise görsel korsanlığa karşı koruma sağlıyor. HP Sure Run ise kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarı kapatmaya çalışsa bile kritik süreçlerin çalışmasını destekliyor. HP tarafından düzenlenen Wibinar etkinliğinde konuşulan konular güvenlik çözümlerinde yardım edecek düzeyde olacaklar. Etkinlikte sunum, HP Türkiye Teknoloji Danışmanı Serkan Timurlenk tarafından yapılacak ve yaşanacak olan güvenlik açıklarını ve HP kurumsal bilgisayarların kullanıcılara sağladıkları güvenlik çözümleri hakkında demolar sunacak. Demoların ardından ise konu ile ilgili yöneltilen sorular canlı olarak cevaplanacak. 

 


Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?Yeni siber saldırı tehdidi ile karşı karşıya mıyız?
WhatsApp Siber Saldırıları Yeniden BaşladıWhatsApp Siber Saldırıları Yeniden Başladı
Siri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilirSiri kestirmeler, siber saldırılara neden olabilir

PAYLAŞ