Hackerların çok kullandığı şeytani yöntemler - Haberler - indir.com

Hackerların çok kullandığı şeytani yöntemler

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-10-12 22:05:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloji gelişirken beraberin de kötü niyetli kişilerde bu gelişen teknolojiden faydalanmaya yönelik sistemler geliştiriyor. Şöyle ki bildiğiniz üzere son zamanlarda kişisel verilerin ele geçirilmesi gibi olayları sık sık duyar olduk. Şöyle ki zararsız gibi görünüyor olsa da USB bellek ya da kablosuz bir şarj dahi tüm kişisel verilerinizi ele geçirmek konusunda ustaca kullanılabilir. Bugünkü yazımızda oldukça sıradan olarak görülmesine rağmen siber güvenlik açısından ciddi bir tehdit oluşturuyor. Günümüz koşullarında yer alan teknolojik ürünler hayatımızın birçok alanında faydalı olsa da zaman zaman ciddi güvenlik açıkları ile de karşılaştığımız göz ardı edilemez. 

Günlük yaşantımızda kullandığımız ve oldukça zararsız olarak gördüğümüz teknolojik ögeler kişisel verilerinizi ele geçirmek isteyen kötü amaçlı yazılımlardan oluşuyor. İşin en kötü yanı da bu tehlikelerin nereden geldiği asla bilinmiyor. Her gün kullandığınız ve adeta masum olduğunu düşündüğünüz USB bellekler ya da cep telefonunuza indirdiğiniz herhangi bir uygulama yazılımları itibariyle pek de sanıldığı kadar masum değildir. Siber güvenliğinizi tehdit eden ögelere bakmak gerekirse yazımıza devam edebilirsiniz. 

USB Bellekler

Harici depolama alanı olarak kullanılan USB bellekler kötü amaçlı kişilerin kişisel verilerinizi ele geçirmek için kullandığı en önemli ögeler arasındadır. Şöyle ki küçük bir USB bellek sanıldığı kadar tehlikeli görünmeyebilir fakat taşınabilir sürücüler her zaman büyük tehlike oluşturuyor. Bu cihazlar arasında özel olarak üretilenler USB bellekler ise daha da büyük tehlike oluşturuyor. Çünkü bu cihazlar bilgisayarınıza takıldığı andan itibaren çalışmaya başlıyorlar. Bu sebeple nereden geldiğiniz bilmediğiniz bir USB belleği bilgisayarınıza takmadan önce iki kere düşünmeniz tavsiye ediliyor. 

Zombi hesaplar

Birçok akıllı cihaz kullanıcısı daha önceden akıllı cep telefonuna yüklediği tüm sosyal medya, dil öğrenme uygulaması, iş bulma uygulaması ve bir diğer uygulamalarda işi bittiğinde bu uygulamaları hatırlamıyorlar bile. Fakat, adeta tarihin tozlu raflarına kaldırılan bu hesaplar ilerleyen zamanlarda potansiyel olarak saldırıya uğrayabileceğiniz hesaplardır. Kötü amaçlı kişiler bu hesaplar üzerinden rahatlıkla sizin bilgilerinize erişim sağlayabiliyorlar. Söz konusu bu uygulamaları ve hesapları akıllı cihazlarınızdan kaldırmak ve sonra da hepsini unutmak yerine söz konusu bu hesapları kapatmak için biraz zaman ayırmak çok daha doğru bir tercih olacak. 

Güvenilmeyen tarayıcı uzantıları

Güvenli olmayan tarayıcı uzantıları da kullanıcılara zarar verecek bir diğer sorunlardan biridir. Doğru olduğunuzdan emin olduğunuz bir tarayıcı uzantısı, internet üzerindeki günlük kullanımlarınızı çok daha faydalı hale getirirken söz konusu bu eklentilere dikkat edilmesi ve mutlaka araştırılması gerekiyor. Sonuç olarak bu tarayıcıyı kurduğunuzda pek çok işleve izin vermiş oluyorsunuz. Bu gibi durumlarda olası zorlu sonuçlardan kaçınmak için yüklediğiniz tarayıcı uzantılarına dikkat etmeniz gerekiyor ve hatta bunları da minimuma indirmeniz gerekiyor. Sadece bildiğiniz ve güvendiğiniz uzantılara bağlı kalmak çok daha doğru bir adım olacak. 

Kötü amaçlı şarj kabloları

Hiç aklınıza gelemeyecek belki ama kötü amaçlı şarj kabloları da kişisel bilgilerinize erişmek konusunda kullanılan ürünler arasındadır. Şöyle ki şarj kabloları akıllı cihazlarınızın yanında verilen ve gerektiğinde şarj etme işlemini gerçekleştirdiğiniz ve gerektiğinde de veri aktarımı işlemleri yaptığınız bir araçtır. Görünüm olarak aynı olan fakat özel olarak üretilmiş Lightning adlı kablolar şarj etmenin yanı sıra aynı zamanda içerisinde bulunan bir hotspot ile hacker’ların kolayca erişebilmesine olanak sağlıyor.





PAYLAŞ