Google ve Fiat ortaklığıyla yeni araba geliyor - Haberler - indir.com

Google ve Fiat ortaklığıyla yeni araba geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 6 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-01 10:31:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Fiat ve Google, Googla Asistan destekli Fiat 500 ile akıllı arabaları bir adım daha ileri taşımayı başarıyor. Fiat 500 Hey Google Ailesi resmi olarak kullanıcıların beğenisine sunuldu. 

Akıllı arabalar, Android Auto ve Apple CarPlay'i gibi birçok platform sayesinde uzun zamandır adından söz ettiriyor. Ancak şimdi, Google ve Fiat bu durumu bir adım daha ileriye götürmek için önemli bir adım atmış gözüküyor. Google Asistan ile kusursuz bir bağlantıya sahip olan yeni Fiat 500 Hey Google ailesi resmi olarak sunuldu. 

Google ve Yandex için Google ve Yandex için "Unutulma Hakkı" nedir?

Yeni Fiat 500 Hey Google modelleri, Fiat'ın otomobillerde bulunan Mopar Connect sistemini platforma entegre eden yeni bir My Fiat Action for Google Assistant ile beraber geliyor. Bu sayede kullanıcılar, Nest Hub veya akıllı cep telefon gibi Asisran özellikli cihazlarından arabalarının yakın seviyesi gibi detaylara kadar kontrol sağlanıyor. Bunun yanı sıra kapıyı kilitleyebiliyor ve arabanın ne kadar uzakta olduğu sorgulanabiliyor. Bunu yapmak için kullanıcıların akıllı cihazlarına sadece "Hey Google, ask my Fiat - Hey Google, Fiat'ıma sor" demeleri ve sorularını sormaları yeterli. Fiat 500 ailesinin Hey Google modelleri, bu yılın ilk günlerinde tanıtımı gerçekleşen Fiat 500 serisine, özellikle de Connect donanımına dayanıyor. Bu, aynı zamanda Android Auto ve Apple CaPlay entegrasyonuna sahip olduğu anlamına gelir. 

Google izleri kendini gösteriyor

Fiat ve Google ortaklığı, Fiat 500 Hey Google modellerinin tasarımına da yansımış durumdadır. Örnek vermek gerekirse kapıların yan çıtalarında ve koltuk döşemelerinde Google renklerini temsil eden nokta desenleri vardır. Aynı zamanda arabaların sağ ön kısmında yer alan bir Hey Google rozeti ve ön koltukların yan kısımlarının yan kısımlarındaki küçük Hey Google etiketleri dikkat çeker. 

Fiat 500, 500X ve 500L modellerini kapsıyor

Fiat 500, 500X ve 500L modellerini içine alan Fiat 500 Hey Google ailesi, çok yakın zaman içerisinde 10 Avrupa ülkesinde satışa sunulacak.(İtalya, İngiltere, Fransa, İspanya, Almanya, Avusturya, İsviçre, Belçika, Hollanda ve Polonya). Ne yazık ki şu anda Türkiye pazarı için bir açıklama yapılmış değil. Konuyla ilgili yakın zamanda daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor. 


Google Benim İşletmem iletişim numarası aktif mi?  Google Benim İşletmem iletişim numarası aktif mi?  
Facebook ve Google'dan internet hızı çalışmalarıFacebook ve Google'dan internet hızı çalışmaları
Google Haritalar'a bu sene içinde gelecek özellikler belli olduGoogle Haritalar'a bu sene içinde gelecek özellikler belli oldu

PAYLAŞ