Google Haritalar'a bu sene içinde gelecek özellikler belli oldu - Haberler - indir.com

Google Haritalar'a bu sene içinde gelecek özellikler belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 10:31:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Kullanıcı alışkanlıklarını yakından takip ederek uygulamalarını sık sık güncelleyen Google, Haritalar servisi için yeni özellikler üzerinde çalışıyor.

Sahip olduğu özelliklerle günümüzde en çok kullanılan navigasyon uygulaması olan Google Haritalar, bugün şirket tarafından yapılan resmi açıklamaya göre yakında yep yeni bir uygulama olarak karşımıza çıkacak. Google’ın servise getireceği en önemli özelliklerden biri de artırılmış gerçeklikten yardım alan 'Live View (Canlı Görüntü)' olacak.

Google Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunulduGoogle Haritalar için yeni arayüz kullanıma sunuldu

Buna ek olarak yeni güncellemelerle birlikte Google Haritalar servisi hava durumu ve kalitesi konusunda yeni katmanlara, sürücülere en az düzeyde karbondioksit üretilen rotalar sunma özelliğine ve Microsoft Flight Simulator'den aşina olduğumuz yeni bir özelliğe kavuşacak.

Arttırılmış gerçeklikle adres bulmak daha kolay hale gelecek

'Live View' adıyla kullanıma sunulacak olan bu özellik, uygulama içinde sokaklarda kullanılan artırılmış gerçeklikle yol tarifi alma özelliğini iç mekanlara da getirecek. GPS sinyali çok güçlü bir uygulama olmamasına rağmen kullanıcıların tam olarak nerede olduklarını belirleyebilecek olan Google Haritalar, içinde bulunduğunuz bir mekandan kameranız yardımıyla kullanıcılarına yol tarif edecek. Şimdilik ABD'nin seçili şehirlerindeki AVM'lerde kullanılabilir hale getirilen özellik önümüzdeki aylarda küresel çapta yayımlanmaya başlanacak.

Google Haritalar artık demiryolu geçitlerini gösteriyor

Google Haritalar’dan artık hava durumu kalitesi öğrenilebilecek

Yeni güncellemeyle Google Haritalar artık hava durumunu ve kalitesini de kullanıcılarıyla paylaşacak. Bu özellik sayesinde kullanıcılar trafiğe çıkmadan önce kötü hava koşullarından haberdar olabilecek ya da alerjisi olan kullanıcılar belli bölgelerden uzak kalabilecek. Özellik önümüzdeki aylarda iOS ve Android için yayımlanacak.

Çevre dostu sürüş rotası

Yeni özellikleriyle çığır açacak olan Google Haritalar artık kullanıcılarına karbondioksitin en az üretileceği rotaları da gösterecek. Bu senenin sonlarında doğru yayımlanacak olan özellik ilk etapta Almanya, Fransa, İspanya ve Birleşik Krallık'ta haziran ayında yayımlanacak.

3 boyutlu katman özelliği de yolda

Google Haritalar’ın bu sene içinde kazanacağı en önemli özelliklerden biri de 3 boyutlu katman özelliği. Bu özellik sayesinde harita tam anlamıyla gerçeğe dönüşecek. Gerçek dünyaya yakınlığıyla ön plana çıkan Microsoft Flight Simulator'de de kullanılan fotogrametri teknolojisiyle yayımlanacak özellik sayesinde haritada yer alan bütün detaylar, otomatik olarak Google tarafından oluşturulacak ve gösterilecek. Bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı ise henüz bilinmiyor.


İlgili uygulamalar
Google Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandıGoogle Haritalar için toplu taşıma ve park yeri ücreti ödeme özelliği yayımlandı
Google Haritalar'a karanlık mod geliyorGoogle Haritalar'a karanlık mod geliyor

PAYLAŞ