Facebook ve Google'dan internet hızı çalışmaları - Haberler - indir.com

Facebook ve Google'dan internet hızı çalışmaları

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 16:31:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Facebook ve Google arasında yeni bir proje için anlaşma sağlandı. Anlaşmaya göre deniz altında 2 yeni hat daha çekilecek.

Dünya internetinde deniz altı kablolama sistemi genel olarak kullanılıyor. Ancak çok maliyetli bir iş olan bu projeler aynı zamanda yaşanan sorunlara müdahalede de çeşitli engeller içeriyor. Bu konuda Facebook ve Google arasında yapılan yeni bir anlaşma ise 2 yeni hattın daha devreye alınmasını sağlayacak. ABD ile Güneydoğu Asya arasında oluşturulacak 2 yeni hat, dev proje olarak tanımlandı.

Google ve Yandex için Google ve Yandex için "Unutulma Hakkı" nedir?

Facebook resmen duyurdu

Konuyla ilgili Facebook tarafından resmi açıklama yapıldı. Açıklamada; yeni hattın Singapur, Endonezya ve Kuzey Amerika'yı birbirine bağlayacağı belirtildi. Yeni proje ile birlikte internet kapasitesini daha da arttıracak olan iki şirket, kablo sisteminde de yeni teknolojiyi kullanacak. Açıklamaya göre 2 hat için Echo ve bifrost olarak adlandırılan kablolar kullanılacak. Bu teknoloji ise ilk transpasifik kablolar olacak. Kapasiteyi yüzde 70 arttırması beklenen yeni teknoloji  sadece Facebook ve Google için değil, tüm teknoloji dünyasında destek verecek.

Google tarafından yapılan resmi açıklamada ise yeni proje ile birlikte Google Cloud Platformu'nun daha da güçleneceği belirtildi. Sistemde yaşanan gecikmelerin yeni hattın devreye alınması ile birlikte ortadan kalkacağını belirten Google, sisteme kendi servislerinin etkinliğini de arttırmak amacıyla yatırım yapacak.

2 yeni hattın 2023 yılı itibariyle aktif hale gelmesi bekleniyor.





PAYLAŞ