Google uygulamaları olmayan Huawei Mate 30 sadece 3 ayda 12 milyon sattı - Haberler - indir.com

Google uygulamaları olmayan Huawei Mate 30 sadece 3 ayda 12 milyon sattı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 59 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-30 19:29:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Çinli teknoloji devi Huawei'nin henüz üç ay önce piyasaya sürdüğü Mate 30 serisini, Google uygulamaları bulunmadan piyasaya sürmesine rağmen  ürünün satış rakamı 12 milyona ulaştı. Yıl içerisinde yaşanan Huawei ve ABD sorunu Huawei' nin işlerini oldukça zorlaştırdı. Şöyle ki ABD'nin ticaret yasağına rağmen satışlarını yükselten Huawei şaşırtmaya devam ediyor. Teknoloji devi Huawei  2019 yılını 230 milyonun üzerinde akıllı cep telefonu satışı yaparak kapattı fakat elde edilen haberlere göre bu parlak gidişatın sürdürüldüğü gösteriliyor. 

ABD'nin yaptırımlarına karşılık Huawei yükseliyor

ABD, bildiğiniz üzere Huawei'e yıl içerisinde çok ciddi yaptırımlar uyguladı. Fakat ABD'nin hesapları ters tepti. Tam olarak üç ay önce piyasaya sürülen Huawei Mate 30 serisi, ABD'nin uyguladığı yaptırımlar nedeniyle Google servis ve uygulamalarından mahrum bir şekilde piyasaya sürüldü. Konu ile ilgili elde edilen bilgilere göre Mate 30 bu kısa süre içerisinde 12 milyon satış rakamını elde ederken sadece geçen ay içerisinde 5 milyon adet satış yaparak ABD yasağını geride bıraktığını kanıtladı. Cihazın, Google servislerinden mahrum bir şekilde gelmesi cihazın satış rakamlarının düşmesine neden olmadı. Söz konusu bu akıllı cep telefonun 5G destekli modelinin de, yeni kablosuz ağ standartlarının yaygınlaşmaya başlaması ile beraber yüksek satış rakamlarına ulaşacağı düşünülüyor. 

Huawei P30 Lite 2020, Google hizmetleriyle satışa sunulacak!Huawei P30 Lite 2020, Google hizmetleriyle satışa sunulacak!

Huawei Mate 30 serisinin satış grafiğinin yüksek olması, söz konusu akıllı cihazın 20 milyon satış rakamını aşacağı söylentilerini de güçlendirmiş gibi gözüküyor. Birçok kullanıcı Huawei'nin ABD yasaklarının ardından kan kaybedeceğini düşünüyor olsa da, konu ile ilgili elde edilen haber ve satış rakamları durumun tam tersine döndüğünü gösteriyor. Çinli akıllı cihaz üreticisi Huawei'nin 2020 tahminlerinde de, 2019 yılındaki satış rakamlarını aşacağı düşünülmüştü. Durum bu şekilde seyredince Çinli telekomünikasyon devini köşeye sıkıştırma planları bozulmuş gibi gözüken ABD'nin  konu ile ilgili nasıl bir yol izleyeceği ise adeta merak konusu. 

 


İlgili uygulamalar
Beş kameralı Huawei P40 Pro'dan yeni görsel ortaya çıktıBeş kameralı Huawei P40 Pro'dan yeni görsel ortaya çıktı
Huawei telefon tarafında bölünüyor mu?Huawei telefon tarafında bölünüyor mu?
Huawei AppGallery marketindeki toplam uygulama sayısı kaç?Huawei AppGallery marketindeki toplam uygulama sayısı kaç?

PAYLAŞ