Huawei AppGallery marketindeki toplam uygulama sayısı kaç? - Haberler - indir.com

Huawei AppGallery marketindeki toplam uygulama sayısı kaç?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-12-27 17:29:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

ABD’nin ambargosu sebebiyle Çinli şirketi Huawei’nin Android desteği kesilmiş ve Huawei, tüm Google servislerinden yoksun kalmıştı. Durum böyle olunca her servisini kendisi geliştirmeye başlayan Huawei’nin uygulama mağazası olarak ise Google Play Store yerine AppGallery adlı bir alternatif market uygulaması bulunuyordu. Huawei’nin sahip olduğu bu uygulama mağazasında ise merak edilen bir soru bulunuyor. Kaç uygulama var? ABD’nin Çin ile yaşamış olduğu ekonomik polemiklerden sonra ABD, Google’ın Android hizmetinin Huawei için kesilmesini devreye soktu. Bununla beraber Huawei Google Mobil Services kullanamaz hale geldi ve Huawei ise açık kaynak kodlu Android alt yapısını kullanmaya devam ederken Huawei Mobil Services ile yolunu sürdürmeye başladı.

Huawei uygulama mağazasında kaç uygulama var?

Huawei P30 Lite 2020, Google hizmetleriyle satışa sunulacak!Huawei P30 Lite 2020, Google hizmetleriyle satışa sunulacak!

Huawei’nin bu mobil uygulama mağazası şirket tarafından açıklanana göre 170’den fazla ülkede aylık 390 milyondan fazla aktif kullanıcıya sahip durumda. Marketin toplam yüklemelerinin ise bir yılda 180 milyara ulaştığı şirket tarafından belirtiliyor. Platformda yer alan uygulama ve oyun sayısı 45 bin olurken, Google kaynaklı Play Store’da ise son rakamlara göre 3 milyon uygulama bulunuyor. Huawei şirketi bu uçurum farkın farkında olurken, uygulamaların geliştirilmesi için büyük yatırımlar yapmaya devam ediyor. Son olarak dünya genelinde 1 milyon kadar Huawei mobil uygulama geliştiricisi olduğu belirtilmişti. Şirket bu geliştiricilerinde yardımı ile her ülkeden en popüler 100-200 uygulamayı HMS üzerinden kullanıcılarına sunmayı hedefliyor.

Ancak Huawei’nin uygulama mağazası AppGallery’nin Play Store ile yarışabilmesi için en az 2-3 yıla daha ihtiyacı bulunuyor. Google uygulamalarına içerisinde yer vermeyecek olan bu market birçok alternatif uygulamayı kullanıcılarına sunacak. Android için yeni bir ekosistem sunan ve bunu destekleyen maddi güce sahip olan Huawei, ambargolara rağmen Çin pazarında büyük gelirler kazanmaya devam ediyor.


Beş kameralı Huawei P40 Pro'dan yeni görsel ortaya çıktıBeş kameralı Huawei P40 Pro'dan yeni görsel ortaya çıktı
Huawei telefon tarafında bölünüyor mu?Huawei telefon tarafında bölünüyor mu?

PAYLAŞ