Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor - Haberler - indir.com

Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın tehlikeleri hakkında uyarıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-22 09:19:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Akıllı Telefonlar

Yapay zeka teknolojisinin hızla gelişmesi teknolojik açıdan birçok yeniliği beraberinde getirse de bu teknolojinin yanlış uygulanması sonucunda doğuracağı riskler kullanıcılarda endişeye neden oluyor. Geçtiğimiz gün yapay zeka teknolojisi hakkında açıklama yapan Google CEO’su Sundar Pichai’de bu endişelere katılarak yapay zeka teknolojisinin kullanımına yasal düzenlemeler getirilmesi gerektiğini savunuyor.

İnternette deepfake videolarının hızla artması ve yüz tanıma teknolojilerinin kötüye kullanılabileceği endişeleri günden güne artıyor. Tartışmalara yönelik açıklama yapan Google CEO’su Sundar Pichai yapay zeka teknolojilerinin yasalarla daha sıkı kontrol altına alınması gerektiğini ve yanlış giden alanlara karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Intel, yapay zeka ile felçli hastalara umut ışığı olduIntel, yapay zeka ile felçli hastalara umut ışığı oldu

Bildiğiniz üzere Google son dönemlerde yapay zeka teknolojilerine yönelik en çok çalışma yürüten şirketler arasında yer alıyor. Yapay zekayı akıllı telefonlardan, sağlık sektörüne kadar pek çok alanda kullanan Google ve Alphabet şirketlerinin SEO’su Sundar Pichai açıklamalarında görev aldığı şirketlerin yapay zeka teknolojilerine de değindi. Ancak tarihin teknolojinin yanlış kullanımlarıyla dolu olduğuna değinen Pichai internet ortamından örnek vererek, internetin herkesle iletişim kurmayı ve her yerden bilgi almayı sağladığını belirterek bu durumun yanlış bilgilerin çoğalmasına da zemin hazırladığının altını çizdi. Google'ın CEO'sundan yapılan önerileri ilerleyen teknolojinin potansiyel risklerini de bir kez daha gözler önüne serdi.

Google yasal düzenlemelere yardımcı olmak istiyor

Yapay zeka teknolojileriyle ilgili kullanıcıların endişelerini gidermek ve doğru kullanıldığından emin olunması için bu teknolojinin uluslararası standartlara ulaşması gerektiğini düşündüğünü açıklayan Pichai bu alanda düzenleyici yasalar geliştirilmesi gerektiğini "Bu noktaya ulaşmak için temel değerler üzerinde anlaşmaya ihtiyacımız var. Bizimki gibi şirketler sadece gelecek vadeden yeni teknolojiler inşa edip, pazardaki güçlerin onları nasıl kullanılacağına karar vermelerine izin veremezler." Sözleriyle açıkladı.

Elon Musk'a Göre Yapay Zeka Büyük Bir Tehlike

Makine öğrenmesi ve algoritmalar gibi teknolojilerin hayatımızda gün geçtikçe daha da önemli bir yere sahip olduğunu belirten Pichai konuşmasında kullanıcıların endişelerinden de bahsetti. Düzenlemelerin bu açıdan büyük bir adım olacağını söyleyen Pichai bunun yanı sıra bu konuda Google’ın yasal düzenlemelere yardımcı olmak istediğini de belirterek, sorunlar değerlendirilirken Google’ın uzmanlıkların ve deneyimlerini ve araçlarını sunabileceğini açıkladı.

 


Türkiye yapay zeka daire başkanlığı kurulduTürkiye yapay zeka daire başkanlığı kuruldu
Sadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksekSadece yapay zekâ alanında eğitim verecek üniversiteye talep çok yüksek
ABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyorABD, yapay zekaya ihracat sınırlaması getiriyor

PAYLAŞ